Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 5:1Kometa porazila Hradec díky dobrým nástupům do třetin

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Štindl 1 : 0
4. Němec 2 : 0
19. Kukumberg 2 : 1
22. Koreis 3 : 1
24. Čermák 4 : 1
41. Čermák 5 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Brna porazili v dohrávce 19. kola extraligy Hradec Králové vysoko 5:1. O svém vítězství rozhodla Kometa přesnou koncovkou v nástupech do všech tří třetin. Dva góly vítězů dal Leoš Čermák, branku a dvě asistence si připsal Vojtěch Němec. Hokejisté Mountfieldu propásli možnost postoupit na třetí místo v tabulce a ukončili sérii šesti zápasů na kluzištích soupeřů, v nichž pokaždé bodovali.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Brno se radují z branky proti Hradci Králové.

Článek

Hradci vůbec nevyšel vstup do utkání, v němž nechali příliš volnosti údernému prvnímu útoku Komety. Po necelých čtyřech minutách už prohrávali 0:2, když se na obou brankách podílel Němec. Už ve 26. sekundě po jeho přihrávce vstřelil svůj premiérový gól v dresu Komety obránce Štindl. O několik chvil později po úniku Ostřížka přidal sám Němec druhý gól. Náznak jednoznačného utkání se po jednoznačném startu nepotvrdil.

Královéhradečtí přidali do svého herního rejstříku k pozornější defenzívě také více tvrdosti v osobních soubojích a postupně získali územní převahu. Kometa se trápila při zakládání útočných akcí a hrubky svých spoluhráčů musel zachraňovat brankář Čiliak. Až v závěru úvodní třetiny jej překonal Kukumberg.

Z útlumu se však Kometa otřepala v úvodu druhé třetiny, rychle přidala další dva góly a získala do svých řad díky tříbrankovému náskoku potřebný klid. Ve 23. minutě tečoval Kováčikovu střelu od modré čáry Koreis a o chvíli později skóroval Čermák. Po tomto gólu se nechal brankář Mountfieldu vystřídat Adamem Svobodou, kterého ve 31. minutě po Hruškově střele zachránila tyčka. I když hosté opět srovnali krok, brankáře Čiliaka nepřekonali.

Nabídku na případný zvrat hokejisté Hradce Králové promarnili. Při přesilovce v úvodu třetího dějství navíc nechali ujet Čermáka, který po sólu v oslabení překonal blafákem Svobodu. Jednoznačné vítězství si už pak Brňané pohlídali.

Dohrávka 19. kola hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Štindl (V. Němec), 4. V. Němec (Ostřížek, Hanzlík), 23. Koreis (Kováčik), 24. L. Čermák (V. Němec, Ostřížek), 41. L. Čermák (Hanzlík) - 19. Kukumberg (Bednář, K. Pilař). Rozhodčí: Čech, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 6920.
Brno: Čiliak - Štindl, T. Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Malec - V. Němec, J. Hruška (41. R. Zohorna), Ostřížek - T. Svoboda, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, Koreis, Burian - Raška, Dočekal, P. Mrázek. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Hradec Králové: Kacetl (24. A. Svoboda) - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Jank, Čáp - Ihnacak, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Honejsek, Courchaine - R. Pavlík, Köhler, Kopta. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec