Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 3:0Sparta zdolala Pardubice, Lukáš má první nulu v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Polášek 1 : 0
51. Klimek 2 : 0
60. Čajkovský 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté pražské Sparty zdolali ve 24. kole extraligy Pardubice 3:0 a vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. O branky vítězů se postarali Adam Polášek, Lukáš Klimek a Michal Čajkovský. Brankář Jan Lukáš vychytal ve svém třináctém zápase v nejvyšší soutěži poprvé čisté konto. Dynama prohrálo potřetí za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Procházka ze Sparty v obležení pardubických hokejistů.

Článek

Duel věnovaný akci Sparťanská krev, na který měli dárci vstup zdarma, přilákal nejvyšší návštěvu na Pražany v této sezóně 8716 diváků. Sparta nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče Hlinky, který si pře utkáním přišel na led jen převzít dres připomínající nedávný 700. zápas v dresu pražského klubu. Stejně byli oceněni za celková jubilea Klimek (500 utkání) a Kumstát (800).

Hned v úvodu prověřil hostujícího gólmana Maxwella obránce Eminger, na druhé straně vypálil na Lukáše útočník Kaut. Ve čtvrté minutě se pardubický Nahodil prosadil individuálně, ale bekhendem minul levou tyč. Na druhé straně měl možnost Klimek. Hosté se ubránili při Sýkorově trestu a ve 14. minutě ztroskotal po Klimkově přihrávce na Maxwellově betonu Netík. Hosté také přesilovku nevyužili, naopak v oslabení mohl udeřit Čajkovský.

V závěru úvodního dějství byl vyloučen Ščotka na dvě plus dvě minuty za hru vysokou holí a Sparta z toho v úvodu druhé třetiny vytěžila vedení. Ránou od modré čáry otevřel skóre obránce Polášek.

Domácí mohli náskok brzy zvýšit. Při Nedbalově vyloučení dvakrát zahrozil Netík a Maxwella neprostřelil ani Eminger. Další šance měli Hamilton, Netík a po Pechově průniku také Sabolič, ale pardubický gólman držel těsný rozdíl. Hosté mohli vyrovnat při Švrčkově trestu, ale Lukáš Tomáškův pokus vytěsnil. I v dalším průběhu držel naděje Dynama Maxwell, jehož nepřekonali Černoch, Hrbas, Kumstát, Pech ani Sabolič.

Ve 42. minutě byl ve vlastním oslabení faulován Netíkem při úniku Rolinek, ale z trestného střílení střelou na lapačku Lukáše nepřekonal. Sparta se ubránila při Kumstátově pobytu na trestné lavici. Lukáš byl i nadále neprůstřelný, nepřekonal jej ani Čáslava.

Sparta pojistila náskok v 51. minutě. Po přečíslení překonal Maxwella Klimek a ve 22. utkání sezony se radoval z první branky. Další šance Sparty už skóre nezměnily. V závěru ještě v přesilovce při power play soupeře dovršil výsledek do prázdné branky Čajkovský.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Polášek (Eminger), 51. Klimek (Švrček), 60. Čajkovský. Rozhodčí: T. Horák, Fraňo - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Diváci: 8716.
Sparta: Lukáš - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Glenn - Netík, Klimek, Buchtele - Sabolič, Pech, Kumstát - Forman, Hamilton, A. Kudrna - M. Procházka, Černoch, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, L. Havlík, M. Šeda - Marcinko, Redenbach, J. Svoboda - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Šimun, Kaut, Moučka. Trenéři: R. Král a Zadina.

Reklama

Související témata: