Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 3:0Kometa ukončila sérii Středočechů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Káňa 1 : 0
26. Dočekal 2 : 0
35. Dočekal 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili v dohrávce 24. kola extraligy Mladou Boleslav 3:0. Dvěma góly se podílel na vítězství Martin Dočekal a dvě asistence si připsal Tomáš Svoboda. Gólman Martin Falter udržel poprvé v sezóně čisté konto. Brňané se posunuli v tabulce na osmé místo a z posledních sedmi zápasů na domácím ledě pošesté vyhráli. Naopak Středočeši ukončili v Brně sérii pěti vítězných zápasů, v nichž ztratili jen tři body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z vedoucího gólu, druhý zleva je jeho autor Jan Káňa.

Článek

Brňané se snažili od úvodních minut o aktivní útočný hokej. Záměr jim ale v první třetině příliš nevycházel, neboť Mladá Boleslav dobře bránila střední pásmo a po zisku kotouče těžila z rychlých protiútoků. V brance Komety za zraněného Čiliaka zaskočil Falter, který měl v první třetině hodně práce.

Už v šesté minutě Hykovi při pokusu o blafák v posledním okamžiku utekl kotouč. O chvíli později neproměnil sólo Jarůšek a Falter chytil také nebezpečné střely Musila, Hyky a Bárty. V zakončení byli Brňané přesnější. V osmé minutě se podařilo po Čermákově přihrávce Káňovi protlačit kotouč za Rittichova záda.

Ve druhé třetině už převzali režii zápasu do svých rukou domácí hokejisté. Větší agresivitou v osobních soubojích získali územní převahu. Ve 26. minutě vybojoval kotouč u hrazení Svoboda, po jehož přihrávce z prostoru za brankou pohotově vystřelil Dočekal a překvapil brankáře Ritticha.

Mladá Boleslav zápolila s přesností v koncovce a propásla ve druhé třetině i přesilovku pět na tři. Ke Kometě se přiklonilo i štěstí při třetí brance. Svoboda vyhrál v útočné třetině vhazování a Dočekalova střela mimo branku se od brusle Trončinského odrazila do branky hostů.

Snaha boleslavských hokejistů o zvrat ztroskotala v poslední třetině na zbytečných vyloučeních. Pozorně hrající Kometa soupeři už nepovolila ani korekci výsledku. Naopak střelec zápasu Dočekal měl ještě další dvě vyložení příležitosti ke zvýšení náskoku, na hattrick ale nedosáhl.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. J. Káňa II (L. Čermák, T. Kaberle), 26. Dočekal (T. Svoboda), 35. Dočekal (T. Svoboda). Rozhodčí: Lacina, Šír - Frodl, Skopal. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 7111.
Kometa Brno: Falter - Kuboš, T. Kaberle, Dujsík, Hanzlík, Kováčik, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - T. Svoboda, Dočekal, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - M. Látal, Žejdl, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc - Bárta, R. Hruška, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: