Hlavní obsah

Chomutovský masér dostal za napadení hráčů Komety pokutu 75 tisíc korun!

Praha
Aktualizováno

Rekordní pokutu 75 tisíc korun a podmíněný roční zákaz činnosti k tomu. Takový trest udělila disciplinární komise hokejové extraligy masérovi Chomutova Františku Moščicovi za napadení dvou hráčů soupeře po skončení zápasu 23. kola mezi Piráty a Kometou Brno. Moščic vynesený ortel přijal a za incident se omluvil.

Foto: Profimedia.cz

Masér František Moščic na střídačce Chomutova.

Článek

Moščicovi hrozila až půlmiliónová pokuta a zastavení činnosti na rok a půl. K maximálnímu možnému trestu šéf disciplinárky Karel Holý nepřikročil.

„Zohlednili jsme příjem dotyčného, dopoledne nám navíc přišel mail od chomutovského klubu, který dotyčnému rovněž udělil finanční pokutu a navíc mu dal podmínku, že v případě dalšího prohřešku se spolu rozloučí. Proto disciplinární komise upravila pokutu na 75 tisíc korun," řekl Holý pro Sport.cz s tím, že pokud by se jednalo o hráče nebo trenéry, jejichž příjem je podstatně vyšší, odpovídala by tomu i výše pokuty.

"Rovněž u nás dostal roční podmínku a pokutu ve výši 75 procent měsíčního platu. Zatím u nás bude nadále působit. Je to především jeho záležitost a to rozhodnutí se netýká samotného klubu. Celé to beru jako ojedinělý úlet a zkrat jednotlivce. Jsme prostě jenom lidi a děláme chyby," řekl ČTK výkonný ředitel chomutovského klubu Stanislav Mikšovic.

„K fyzickému napadení hráče od činovníka klubu došlo u nás vůbec poprvé v historii, v minulosti jsme museli trestat jen za verbální napadení. Takže to pro nás bylo něco nového," uvedl Holý, podle kterého je 75 tisícový flastr pro Moščice dostatečným potrestáním.

Moščic svého činu litoval a omluvil se

„Rozhodně si nemyslím, že jde o malou pokutu. Pokud máte příjem okolo dvaceti tisíc měsíčně a dostane k zaplacení sedmdesát pět tisíc, je to podle mě docela velká rána. Kdybychom mu zastavili činnost, nic by se vlastně nestalo. Když ale někomu sáhnete na peníze, jde o tu nejcitelnější věc," uvědomuje si Holý.

Moščic byl dnešnímu jednání disciplinární komise osobně přítomen a její rozhodnutí přijal. „Nic jiného mu ani nezbývalo. Je rád, že může v klubu zůstat a dál tam pracovat. Ke všemu se přiznal, absolutně nic nepopíral. Svého činu litoval a omluvil se za to. Prý jednal v emocích. Utkání bylo vyhrocené a se střídačkou Brna se poštěkávali už před odchodem do kabin," popisoval Holý.

K incidentu došlo 27. listopadu po skončení utkání 23. extraligového kola mezi Chomutovem a Brnem. Moščic napadl hokejkou útočníky Komety Davida Ostřížka a Jakuba Koreise. Chomutov se druhý den brněnskému klubu omluvil. Masér Pirátů se k incidentu po dnešním zasedání disciplinární komise nechtěl vyjadřovat.

Historicky nejvyšší pokutu obdržel v sezóně 2004/05 vítkovický obránce Pavel Kubina. Za výroky na adresu rozhodčího Petra Boliny obdržel od disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která nejvyšší soutěž řídila do sezóny 2011/12, pokutu 200 tisíc korun a patnáctizápasový trest.

Považujete trest pro chomutovského maséra Františka Moščice za adekvátní?
Ano. Vzhledem k jeho platu se jedná o citelnou újmu
25 %
Ne. Měl dostat mnohem vyšší flastr
75 %
Celkem hlasovalo 17953 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín