Hlavní obsah

Liberec zvládl skvělý šlágr a zvýšil náskok na čele. Třinec pod Dopitou opět neztratil

Praha
Aktualizováno

Liberecký náskok na čele hokejové extraligy narůstá, aktuálně činí už třináct bodů! Bílí Tygři ve šlágru 30. kola zdolali druhý Hradec Králové 5:4 a osmou výhrou v řadě vytvořili klubový rekord. V utkání Sparty s Karlovými Vary zaznamenali hattrick domácí Jakub Svoboda i hostující Martin Procházka, spokojenější ale byl druhý jmenovaný, Pražané totiž zvítězili 5:3. Vítkovice porazily Chomutov 5:4 a utnuly sérii šesti proher. Plzeň vyhrála v Olomouci 3:1, stejně jako Třinec v Pardubicích, který tak naplno bodoval i ve druhém zápase pod trenérem Jiřím Dopitou. Brnu stačil k výhře na ledě mistrovského Litvínova jediný gól, Zlín doma uspěl nad Mladou Boleslaví po nájezdech.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z branky proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Sparty poprvé v sezóně zdolali Karlovy Vary, na jejichž ledě zvítězili 5:3. Svým prvním extraligovým hattrickem v kariéře se o to přičinil útočník Martin Procházka. Ten během dvanácti minut otočil ve druhé třetině skóre z 0:1 na 3:1 pro hosty. Na všechny góly mu přihrál Lukáš Pech, který dal navíc trefou do prázdné branky v poslední minutě výsledku konečnou podobu. Energii tak nebyly nic platné ani tři zásahy jejího útočníka Jakuba Svobody, který za ni odehrál teprve druhý zápas po přichodu z Pardubic. Západočeši tak přerušili sérii tří výher

Sobotní program 30. kola Tipsport extraligy:
Karlovy Vary - Sparta 3:5
Branky: 21., 53. a 55. J. Svoboda - 22., 23. a 35. M. Procházka, 55. Sabolič, 60. Pech.
Vítkovice - Chomutov 5:4
Branky: 5. Tomi, 7. Klok, 9. Vandas, 21. Kolouch, 33. Hovorka - 23. Pospíšil, 53. Červenka, 54. Sklenář, 58. Rutta.
Liberec - Hradec Králové 5:4
Branky: 26. Krenželok, 31. P. Jelínek, 33. Vampola 48. Birner, 56. Bulíř - 3. Červený, 27. Frühauf, 44. Honejsek, 48. Ihnacak.
Olomouc - Plzeň 1:3
Branky: 49. Vyrůbalík - 33. T. Svoboda, 53. Lev, 60. Poletín.
Pardubice - Třinec 1:3
Branky: 48. Nahodil - 17. a 46. Žejdl, 25. Jašek.
Zlín - Mladá Boleslav 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 3. Bukarts, 25. a 34. O. Veselý, rozh. nájezd P. Holík - 8. Musil, 27. Klepiš, 57. Pacovský.
Litvínov - Brno 0:1
Branka: 2. L. Čermák.

Vítkovice zdolaly Chomutov 5:4 a po šesti zápasech se tak dočkaly výhry. Ostravanům parádně vyšel vstup do utkání. Nejenže ukončili dlouhý 154 minutový střelecký půst, navíc už v 9. minutě vedli 3:0. Gólman Pirátů Miroslav Kopřiva, jenž v předcházejících dvou vzájemných duelech sezóny pokaždé vynuloval vítkovické střelce, prchl z branky už po šesti minutách po dvou obdržených gólech.

Ještě osm minut před koncem základní hrací doby to na žádné drama nevypadalo, neboť Piráti prohrávali 1:5. Pak ale třemi trefami snížili na rozdíl jedeného gólu, poslední dvě a půl minuty jim ale k vyrovnání nestačily.

Vedoucí Liberec zdolal v parádním šlágru kola druhý Hradec Králové a má na něj už třináctibodový náskok. Bílí Tygři přepsali klubový rekord, když zaznamenali už osmý triumf za sebou, naopak Východočeši v sedmém zápase pod vedením trenéra Kýhose vyšli poprvé bodově naprázdno. Skvělé utkání, v němž se střídaly ve vedení oba celky, rozhodl v 56. minutě Michal Bulíř. Hradec nevyhrál pod Ještědem už přes dva roky.

Plzeň dál pravidelně střídá výhry s prohrami

Už osm zápasů střídá Plzeň výhry s porážkami a platí to i po dnešku. Indiáni zvítězili 3:1 v Olomouci a Hanáci čekají už tři zápasy na bodový zisk. Západočeši svého soupeře porazili poprvé v sezóně. Na Svobodův gól sice dokázal odpovědět olomoucký Vyrůbalík, čímž ukončil 156 minut dlouhé čekání Mory na gól, jenže pak už se prosazovala jen Plzeň - v 53. minutě zařídil vítězný gól Lev, v poslední minutě přidal třetí pojistku do prázdné branky Poletín.

Velice důležitý souboj týmů bojujících o první desítku zvládl Třinec, který vyhrál v Pardubicích 3:1. Dva góly zaznamenal Lukáš Žejdl a Oceláři tak naplno bodovali i ve druhém zápase pod novým koučem Jiřím Dopitou. Naopak Východočeši prohráli potřetí za sebou.

Brnu stačil v Litvínově jediný gól

Zlín sice hned třikrát přišel o jednogólový náskok proti Mladé Boleslavi, nakonec ale Berani berou alespoň dva body za výhru 4:3 po nájezdech. V nich se za domácí prosadili Holík s Bukartsem, zatímco Středočeši neskórovali. Zlín doma zvítězil potřetí za sebou. Premiérového zásahu v dresu Bruslařského klubu se dočkal útočník Jakub Klepiš.

Brněnské Kometě stačil k vítězství na ledě mistrovského Litvínova jediný gól. Ten zařídil už po sedmdesáti vteřinách hry z úniku při vlastním oslabení kapitán Leoš Čermák. Obhájce titulu prohrál třetí z posledních čtyř zápasů a zůstává poslední o čtyři body za Karlovými Vary. Brněnský gólman Marek Čiliak vychytal první čisté konto v sezóně.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec