Hlavní obsah

Vítkovice proti Chomutovu téměř přišly o čtyřgólový náskok. Nevím, co se stalo, nechápal Kolouch

Ostrava

Dvěma přihrávkami přispěl vítkovický útočník Petr Kolouch k vítězství nad Chomutovem 5:4. Vítkovice dosáhly na body po šesti porážkách, ve dvou posledních zápasech dokonce nevstřelily gól. „Máme obrovskou radost. Trápili jsme se hodně, prohrávali jsme, nedávali góly. Snad jsme tu deku odhodili," radoval se 24letý forvard.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Petr Kolouch (vlevo) na archivním snímku.

Článek

První třetina se vám proti Chomutovu nečekaně vydařila. Co se stalo? Byla dobrá štědrovečerní večeře nebo jste v reprezentační přestávce kvalitně potrénovali?

Samozřejmě, že jsme na sobě v reprezentační pauze pracovali. Opravdu jsme si mákli. Na Spartě to ještě nevyšlo, protože Pražané hráli opravdu výborně. Vynahradili jsme si to doma. Měli jsme velice dobrý začátek a napadalo nám to tam.

Po dvou zápasech bez vstřelené branky jste se za sedm minut vedli o tři branky.

Když nedáváte dlouho góly, padá na vás čím dál větší deka. Je dobře, že jsme to proti Chomutovu prolomili. Snad jsme ji úplně odhodili. Prvních padesát minut bylo super, naopak těch posledních deset zase infarktových. Nakonec jsme to zvládli i trochu se štěstím, protože si soupeř v posledních vteřinách sám sjel do ofsajdu.

Co se stalo za stavu 5:1? Neřekli jste si, že už to máte v kapse?

Upřímně opravdu nevím. Člověk si řekne, že vedení o čtyři góly je dobrý náskok, má to v hlavě. Možná si myslí, že tam nebo tam může polevit. Ale my takto nemůžeme hrát. Dopadlo to dobře, tak bych to raději více nerozebíral.

V závěru vás soupeř hodně ždímal. Jak vám bylo? Nemohli jste se dostat z obranného pásma...

Už jsme toho měli opravdu dost, na ledě jsme byli dvě minuty v kuse, možná i déle. Dobře, že jsme to ubránili. Hodně se nám ulevilo.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec