Hlavní obsah

Liberec natáhl šňůru výher na deset, Hradec vystřídal Spartu na třetí příčce

Aktualizováno

Už desáté vítězství v řadě si připsali hokejisté Liberce, kteří ve 32. kole Tipsport extraligy zvítězili nad Třincem 3:1. Druhou příčku uhájila Plzeň, která uspěla ve Vítkovicích 4:2. Hradec Králové udolal Kometu Brno 2:1 a poskočil na třetí příčku, ze které sesadil Spartu. Pražané prohráli na neoblíbeném litvínovském ledě 1:3. Na desátém místě vystřídal Zlín Vítkovice. Ševci porazili Pardubice 2:1. Olomouc zdolala 2:1 v nájezdech Chomutov a Mladá Boleslav padla v Karlových Varech 1:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bulíř z Liberce střílí na brankáře Třince Šimona Hrubce.

Článek
Fotogalerie

Liberec zakončil kalendářní rok v úžasné fazóně. Proti Třinci si Bílí Tygři připsali už desáté vítězství v řadě, čímž opět navýšili klubový rekord. Severočechy poslal do vedení už po třech minutách Birner. Oceláři dokázali odpovědět zásluhou Adamského. Ve druhé třetině se ale prosadil Šimek, který vstřelil vítězný gól. Třinec, který se se v posledních zápasech zvedal, poprvé pod trenérem Dopitou prohrál.

Ostravanům se v posledním období nedaří. A body Vítkovice nevybojovaly ani proti druhé Plzni. A to k nim měly našlápnuto velmi nadějně. Po dvou třetinách totiž domácí vedli 2:1. Západočeši ale vývoj zápasu otočili ve třetí třetině, v níž vstřelili tři branky. Dva zásahy si připsal nejlepší extraligový střelec Dominik Kubalík.

Litvínov znovu dokázal, že je Sparta jeho oblíbeným soupeřem. Před duelem s pražským celkem Severočeši třikrát v řadě prohráli, tentokrát si ale spravili chuť a Spartu porazili počtvrté za sebou. O vítězství Vervy, které stále scházejí ofenzivní hvězdy Hübl a Jánský, rozhodli domácí ve třetí třetině. V té vstřelil vítězný gól Kubát a tři body pojistil gólem do prázdné brány Martynek. Sparta vyšla poprvé od reprezentační pauzy bodově naprázdno.

Hradec poskočil na třetí příčku

Mountfieldu se podařilo odčinit dvě předchozí porážky, v nichž navíc vždy inkasoval pět branek. Proti Kometě, která naopak dva předchozí duely zvládla, zvítězil těsně 2:1. Oba góly Východočechů zařídil Rastislav Dej a Hradec tak poskočil na třetí příčku před Spartu.

Duel Zlína s Pardubicemi byl bojem týmů usilujících o předkolo play off. Lépe začali Východočeši, které poslal do vedení kanonýr Petr Sýkora. Domácí ale potvrdili dobrou formu z posledních dní a zápas v posledních deseti minutách otočili. Říčka v přesilovce vyrovnal a Vlach dvě minuty před koncem třetí třetiny zařídil Ševcům výhru a posun na desátou příčku.

Karlovy Vary i Mladá Boleslav prohrály dva předchozí zápasy. Nepříznivou sérii se podařilo zvrátit Energii. Ta sice v předchozích čtyřech vzájemných zápasech se Středočechy padla, tentokrát ale po bezbrankové úvodní třetině dávkovala po dvou gólech ve druhé i třetí části. Západočeši ztrácejí na desátou pozici pět bodů.

Olomouc částečně dokázala zastavit pád tabulkou. V duelu dvou týmů, kterým se v poslední době nedaří, viděli diváci na Hané v šedesáti minutách jen dvě branky. Piráty poslal do vedení Chlouba, o šest minut později srovnal Řípa. V rozstřelu měli druhý bod na dosah hosté, kteří proměnili první dva nájezdy. Vondrka ale v poslední sérii neuspěl a naopak Mikuš a Houdek skórovali. A právě Houdek uspěl i napodruhé, a když Červenka selhal, druhý bod si nakonec přisvojili Kohouti.

Tipsport extraliga - 32. kolo:
Liberec - Třinec 3:1
Branky: 3. Birner, 34. Šimek, 60. Valský - 16. Adamský.
Vítkovice - Plzeň 2:4
Branky: 2. Klok, 38. Kucsera - 4. Bližňák, 45. Kubalík, 49. Hrňa, 49. Kubalík.
Zlín - Pardubice 2:1
Branky: 53. Říčka, 58. Roman Vlach - 48. P. Sýkora.
Litvínov - Sparta 3:1
Branky: 13. Hanzl, 51. Kubát, 59. Martynek - 10. Čajkovský.
Hradec Králové - Brno 2:1
Branky: 7. Dej, 57. Dej - 41. J. Hruška.
Olomouc - Chomutov 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 29. Řípa, rozhodující nájezd Houdek - 22. Chlouba.
Karlovy Vary - Ml. Boleslav 4:1
Branky: 26. T. Rachůnek, 38. J. Svoboda, 54. Huna, 57. Bartek - 39. Jarůšek.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice