Hlavní obsah

Šimek: Třinec ukázal svou sílu, byl to zápas jak v play off

Vítěznou brankou se v dnešním utkání 32. extraligového kola mezi Libercem a Třincem blýskl obránce Bílých Tygrů Radim Šimek. Ofenzivní zadák tím pomohl svému týmu k vítězství 3:1 a také jubilejní desáté výhře v řadě. Severočeši tak i nadále neohroženě kralují extraligové tabulce, když na svého nejbližšího pronásledovatele z Plzně mají pohodlný náskok čtrnácti bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Branko Radivojevič, autor vítězného gólu Radim Šimek a Lukáš Krenželok z Liberce se radují v zápase proti Třinci.

Článek

"Byl to velmi těžký zápas. Třinec ukázal svou sílu, v posledních zápasech se jim daří a pod novým koučem jdou nahoru. Věděli jsme, že dnes příliš gólů nepadne a o výsledku rozhodnou maličkosti. Říkali jsme si, že nemůžeme každého válcovat a porážet o pět gólů, což se potvrdilo. Nakonec jsme výhru urvali a těch tří bodů si velmi vážíme," řekl Šimek novinářům.

Utkání bylo plné střetů, oba týmy hrály s enormním nasazením a soustředily se hlavně na obranu. "Zápas mi svým stylem připomínal play off. Bylo tam hodně osobních soubojů, hrálo se spíše ze zabezpečené obrany a museli jsme bojovat o každý kousek ledu," doplnil třiadvacetiletý rodák z Benátek nad Jizerou.

O osudu vyrovnaného utkání rozhodla druhá třetina. Třinec dostal domácí místy pod velký tlak a vypracoval si velmi slibné příležitosti. Liberečtí se však dokázali díky skvělému Jánu Lašákovi v brance ubránit. "Druhou třetinu jsme odehráli špatně. Třinec nás dokázal přehrát a přestřílet. My jsme byli všude o krok pomaleji, ztráceli jsme v soubojích a byli pasivní. Můžeme děkovat pouze Jánkovi Lašákovi, který nás výborně podržel," chválil týmovou brankářskou jedničku Šimek.

Obstaral vítěznou trefu

Lídr tabulky se poté díky Šimkově páté trefě v sezóně sám dostal do vedení 2:1. A branka z 34. minuty se nakonec ukázala i jako vítězná. "Výbornou práci před mým gólem odvedl Lukáš Krenželok, který dokázal přehrát dva protihráče a posunul puk na Branka Radivojeviče. Já sem to pak dostal pěkně na 'jedničku' mezi kruhy a rána mi dobře sedla. Jsem rád, že mi to tam padlo a že můj gól pomohl týmu k vítězství," radoval se bek, jenž letos poprvé okusil i atmosféru v reprezentaci.

Liberečtí si před vyprodanou arénou připsali již desáté vítězství v řadě a stylově tak zakončili rok 2015. Podobně dlouhou sérii výher Šimek ve své dosavadní kariéře zatím nezažil.

"Je mi teprve třiadvacet let, takže toho ještě nemám tolik odehráno. Možná naší starší hráči můžou říct, že už něco podobného zažili," smál se. "Je to ale samozřejmě příjemné, že nám to takhle šlape a vezeme se na vítězné vlně. Jsme rádi, že jsme dokázali potěšit naše fanoušky další výhrou a zakončili rok 2015 vítězstvím," řekl Šimek.

Reklama