Hlavní obsah

Třinecký Růžička dostal za zákrok na Dernera třízápasový flastr

Aktualizováno

Hokejový útočník Marek Růžička si v dalších třech zápasech Třince nezahraje. Forvard Ocelářů byl potrestán za faul na libereckého beka Lukáše Dernera v 32. kole extraligy. V utkání Růžičkovi jeho prohřešek prošel, nicméně na základě podnětu vedoucího celku hokejové ligy se tímto zákrokem zabýval ve zkráceném řízení předseda disciplinární komise extraligy Karel Holý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Třince Marek Růžička (vpravo) v souboji s libereckým Lukášem Krenželokem ve 32. kole extraligy.

Článek

K zákroku došlo za libereckou brankou v první třetině utkání, jež Severočeši vyhráli 3:1 a připsali si desáté vítězství v řadě. "Zákrok byl veden čelně na protihráče, který bezprostředně před ním odehrál kotouč a podle pravidel byl v jeho držení," uvedl v tiskovém prohlášení Český svaz ledního hokeje (ČSLH).

"K zásahu došlo ve vysoké nájezdové rychlosti, přičemž hráč se těsně před ním napřímil, čímž dosáhl vyšší intenzity střetu a dostal rameno na úroveň hlavy a krku protihráče. Ze zpomalených záběrů je zřejmé, že při střetu nebyla primárně zasažena oblast hrudníku či ramene, ale že došlo k přímému zásahu hlavy protihráče," odůvodnil předseda disciplinárky Holý trest pro Růžičku.

Dvacetiletý útočník mohl podle řádu dostat za zásah do oblasti hlavy a kru distanc na dvě až pět utkání, v závažnějším případě až na deset duelů. Holý vzal při verdiktu v úvahu, že Růžička nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a na druhou stranu to, že Derner utkání kvůli poranění hlavy nedohrál.

Disciplinární komise extraligy zároveň nevyhověla žádosti o prominutí zbytku dvouzápasových trestů pardubického Michala Šedy a třineckého Milana Doudery. Oba tak budou stát ještě v nedělním 33. kole.

Reklama

Související témata: