Hlavní obsah

Jde to i proti Tygrům, zjistila Sparta a uhájila pevnost

Praha

O co hůř skončil pro Spartu minulý rok, o to veseleji vstoupila do toho nového. Na předsilvestrovskou porážku od posledního Litvínova dala zapomenout skalpem týmu z opačného pólu tabulky.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva Lukáš Klimek a Robert Sabolič ze Sparty se radují se spoluhráčem Michalem Čajkovským z jeho gólu.

Článek

Liberečtí hokejisté odcházeli z ledu po porážce 2:5 se svěšenými hlavami po sérii deseti vítězství! „Určitě jsme se necítili neporazitelní, počty vítězství řešili spíš novináři. Není důvod dělat paniku,“ věděl liberecký obránce Martin Ševc.

Předchozí dvě vzájemné bitvy našly rozuzlení až při samostatných nájezdech, teď Sparta o svém triumfu rozhodla výrazně dříve – ve druhé třetině, kterou vyhrála 3:0. „Liberec je v laufu, ze začátku jsme měli respekt, ale pak jsme zjistili, že to proti nim jde,“ pochvaloval si útočník Sparty Lukáš Klimek.

Liberec štvaly hloupé chyby

Suverénní lídr extraligy zdaleka nebyl odevzdaným soupeřem, jenže před soupeřovou brankou se neorientoval tak dobře jako sparťanští střelci. „Dělali jsme hloupé chyby v důležitých momentech, zejména před brankami,“ uznal Ševc.

„My před brankou nebyli dobří, tak jsme se tomu hodně v tréninku věnovali a pomohlo to,“ pochvaloval si nejlepší sparťanský střelec Robert Sabolič. „V Litvínově jsme tak nebojovali a nebruslili, teď to bylo jiné,“ popisoval obrat ve hře svého týmu slovinský forvard, jenž při dlouhé liberecké power play pečetil svým druhým gólem v zápase na 5:2.

Pětigólovou normu splnila Sparta doma potřetí v řadě a stále platí, že v O2 areně pokaždé bodovala. „Chtěli jsme z haly udělat pevnost a to se daří,“ liboval si Klimek. V neděli Sparta do svého nového domova přilákala i dosud nejvyšší návštěvu 11 105 diváků.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín