Hlavní obsah

Úžasný zážitek, rozplýval se Káňa, který za Lužánkami potěšil rekordní návštěvu i bitkou

Brno

Hokejistům Komety se návrat na místo, kde jejich předchůdci vybojovali v minulosti jedenáct mistrovských titulů, mimořádně vydařil. V zápase pod širým nebem za Lužánkami brali Brňané tři body za vítězství nad Plzní 5:2 a atraktivní utkání navíc sledovalo v sedmistupňovém mrazu 18 514 fanoušků, což je nový návštěvnický rekord české extraligy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Káňa z Brna (vlevo) v potyčce s plzeňským útočníkem Jakubem Lvem.

Článek
Fotogalerie

Dosavadní maximum činilo 17 182 diváků na střetnutí Kladna s Kometou z října 2012 v pražské O2 areně. „Je to pecka, že jich v Brně přišlo ještě víc. Ukázalo se, jak tady lidé hokej milují. Pro mě osobně znamenal tento zápas úžasný zážitek," rozplýval se autor vedoucího gólu Komety Jan Káňa, jenž přidal i jednu asistenci a v poslední třetině si to navíc rozdal v pěstním souboji s hostujícím Jakubem Lvem. „To aby diváci měli kompletní zážitek," vysvětloval s úsměvem.

Zkušený brněnský bek Tomáš Kaberle připustil, že podmínky na venkovním kluzišti byly o něco složitější než pod střechou domovské DRFG Areny. „Na ledě bylo víc sněhu, což poněkud ztěžovalo kontrolu puku. Na střídačce jsme se museli neustále hýbat, abychom neztuhli. Sehrát takové střetnutí ovšem stálo za to, atmosféra byla naprosto parádní. A já jsem dohnal bráchu Frantu, který si takový duel zahrál před pěti lety za Pardubice proti Kometě. Přijel se na mě podívat, a tak jsem rád, že i jeho jsme potěšili vítězstvím," líčil spokojený Kaberle.

Ani Plzeňští nešetřili navzdory tříbrankové prohře superlativy. „Nevezeme si ani bod, ale přesto budu na utkání dlouho vzpomínat. Byl to obrovský rozdíl oproti střetnutí v klasické hale. Brno má fantastické fandy a ti naši se taky nenechali zahanbit. A organizace utkání byla naprosto perfektní," ocenil útočník Lev. „Pro diváky i hráče to byl super zápas," přidal se jeho spoluhráč z druhé formace Škody Mário Bližňák.

Nechyběli hráči ze slavné éry

V hledišti nechyběli ani bývalí brněnští hráči z nejslavnějších časů klubu na přelomu padesátých a šedesátých let. „Musel jsem být u toho. Na horším ledě to byla tak trochu holomajzna, avšak výhra Komety mě zahřála u srdíčka. A zavzpomínal jsem na naše triumfy na legendárním stadiónu ze Lužánkami. Třeba na vítězství 19:1 nad Pardubicemi," vybavil si někdejší obránce František Mašláň, který byl u všech jedenácti brněnských titulů.

Jediným Brňanem, který měl v nedělním odpoledni trochu pokaženou náladu, byl zkušený útočník Petr Ton, z jehož avizovaného návratu do sestavy po dlouhodobém zranění nakonec sešlo. Po nešťastném zásahu od hokejky spoluhráče Dujsíka do obličeje na sobotním tréninku mu totiž oteklo oko a lékaři mu start nedoporučili.

„Do pátečního střetnutí za Lužánkami se Spartou by ovšem měl být v pořádku," naznačil asistent trenéra Komety Kamil Pokorný, že v prestižním střetnutí proti svému bývalému mužstvu už Ton nebude chybět.

Porazí v pátek Kometa Brno pod širým nebem i pražskou Spartu?
Ano
72,3 %
Ne
27,7 %
Celkem hlasovalo 1611 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články