Hlavní obsah

Čech nečekaně chytá za Piráty. Užívám si každý zápas, říká nový gólman Chomutova

Chomutov

Zcela nečekaně se na přelomu roku objevil v brance chomutovských Pirátů v hokejové extralize brankář Jakub Čech. V dresu nováčka nejvyšší soutěže nastoupil poprvé při zápase v Olomouci, odkud pochází, a domácí premiéru před chomutovským publikem si odbyl při vítězném duelu s Karlovými Vary.

Foto: Sport.cz

Chomutovský brankář Jakub Čech.

Článek

Jak se seběhl váš příchod do Chomutova?

Po angažmá ve slovenském Martině, francouzském Dijonu a polském Sanoku jsem přišel do prvoligové Kadaně. A chtěl jsem se tady dostat do herní pohody. Vůbec jsem neřešil, jestli bych mohl obdržet pozvánku do extraligy a ani jsem s tím nepočítal. Když se Pirátům zranil Míra Hanuljak, sháněli gólmana. A 29. prosince mi kadaňští trenéři oznámili, že se mám hlásit v Chomutově. Druhý den jsem za něj chytal v Olomouci.

Byl jste při domácím zápase s Karlovými Vary, který jste vyhráli 3:1, hodně nervózní?

Myslím, že trošku napětí a nervozity tam z mojí strany bylo. Naštěstí jsme získali tři body. Dali jsme o dvě branky víc, než soupeř. Kluci perfektně bránili a nepouštěli protihráče k dorážkám. Vedli jsme 2:0, což nás uklidnilo. Ukrajovali jsme čas kousek po kousku a zvládli jsme i závěr třetí třetiny.

Jaká je vaše pozice v chomutovském kádru?

To není otázka pro mě, ale spíš pro trenéry (úsměv). Čekám, co mi řeknou příště. Snažím se užívat si každý zápas v extralize. Snad není všem dobrým dnům konec. Hlavně v hokeji se může všechno rychle otočit. Ale udělám maximum pro setrvání v mužstvu.

Už jste si zvykl v Chomutově?

Je to jedna z nejlepších štací pro českého hokejistu v extralize. I díky perfektnímu zázemí, jakým klub disponuje.

Uvažujete v současných dnech o případné účasti Pirátů v předkole, či ve čtvrtfinále extraligového play off?

Tak to je ještě hodně daleko, do konce základní části zbývá dvacet zápasů. A takhle dopředu nepřemýšlím. Stát se může v extralize cokoliv. Zatím mám z Kadaně vyřízené střídavé starty do Chomutova, což je aktuální stav. A co bude za tři měsíce, tím bych se nezabýval.

Reklama

Související témata: