Hlavní obsah

Sparta - Třinec 4:3Sparta se vrací na druhé místo, proti Třinci rozhodl 39 vteřin před koncem Sabolič

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Žejdl 0 : 1
27. Sabolič 1 : 1
35. Netík 2 : 1
36. Polášek 3 : 1
39. Roth 3 : 2
51. Žejdl 3 : 3
60. Sabolič 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v předehrávce 36. kola extraligy Třinec 4:3 a v tabulce se po dvou dnech vrátili na druhé místo před Plzeň. Vyrovnanou a dramatickou bitvu rozhodl 39 vteřin před vypršením základní hrací doby svým druhým gólem v zápase slovinský útočník Sabolič. Oceláři si připsali čtvrtou porážku z posledních pěti duelů a zůstávají desátí, jen s dvoubodovým náskokem na Vítkovice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle při zákroku proti třineckému útočníkovi Marku Růžičkovi.

Článek

Domácí toužili napravit nedělní domácí zaváhání s Plzní, první třetina proti úřadujícímu vicemistrovi soutěže jim ale vůbec nevyšla. Za svým soupeřem zaostávali v pohybu i nasazení, a tak to byl po zásluze Třinec, kdo hrozil častěji. Nadějné příležitosti Marka Růžičky i Kopeckého ale zlikvidoval gólman Pöpperle, jenž se blýskl zejména ve 13. minutě proti Jánu Sýkorovi.

Slovenský forvard si za brankou florbalovou fintou nabral puk na čepel a snažil se ho poslat do branky. Pöpperle se ale včas přesunul a ramenem kotouč vyrazil. O čtyři minuty později však byl i on krátký na třinecké přečíslení dvou na jednoho, které zakončil blafákem do bekhendu mezi jeho betony Žejdl.

Po první změně stran se ovšem Pražané probudili a převzali inciativu. A byli za to odměněni, když si nejlepší střelec Sparty v sezóně Sabolič v brejku počínal podobně jako Žejdl a rovněž bekhendovým blafákem vyrovnal. Domácí tento moment ještě víc nastartoval a v 35. minutě šli do vedení.

Jen tři vteřiny od trestu Noska vypálil zpoza obránce Netík a po dlouhých sedmi týdnech mohl slavit svůj gól, teprve pátý v ročníku. O šedesát šest vteřin později navíc vyslal dělovku od modré čáry obránce Polášek, Hrubec nestačil zareagovat a Jandačovi svěřenci najednou měli dvoubrankový náskok.

Oceláři však nerezignovali. Po faulu Švrčka byl v přesilovce blízko snížení Dravecký, který si vyjel od zadního mantinelu a chystal se zasunout kotouč do branky, jelikož Pöpperle nebyl ve své pozici. Zachránil ho ale obránce Hrbas, jenž puk odpálil do bezpečí z brankové čáry. V pokračující početní výhodě se prosadil Roth, jehož nahození nešťastně tečoval jeden z domácích hráčů.

Ve třetí třetině trefil Netík z dorážky horní tyčku, Buchtele neuspěl osamocen sám před Hrubcem. Navíc následně fauloval a Třinec v přesilovce vyrovnal. Ránu Noska totiž vyrazil Pöpperle jen k Žejdlovi a ten už neměl problém zasunout do prázdné branky. Když už se zdálo, že je prodloužení nevyhnutelné, rozhodl v čase 59:21 parádní střelou na Hrubcovu vyrážečku Sabolič a zajistil svým druhým gólem v zápase tři body.

Předehrávka 36. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Sabolič (Klimek, J. Mikuš), 35. Netík (Přibyl), 36. Polášek (Kumstát), 60. Sabolič (Hamilton, Mikuš) - 17. Žejdl (Dravecký, Irgl), 39. Roth (Klesla, Kopecký), 51. Žejdl (Nosek, Dravecký). Rozhodčí: Polák, Hejduk - Komárek, Špůr. Vyloučení: 5:4.Využití: 1:2. Diváci: 4517.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Netík, Černoch, Kumstát - M. Procházka, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Klesla, Slovák, M. Doudera - Irgl, Žejdl, Dravecký - J. Sýkora, Kopecký, Tybor - Chmielewski, Plíhal, Adamský - Marek Růžička, Rufer, R. Meidl. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: