Hlavní obsah

Góly jsme nedali, snad to bude příště lepší, řekl Mertl po obnovené premiéře v hradeckém dresu

Chomutov

Staronovou posilu představili hokejisté Hradce Králové v dohrávce 37. kola extraligy v Chomutově. Dres Mountfieldu znovu oblékl útočník Tomáš Mertl, který do konce ledna působil v Záhřebu, hrajícím KHL.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Mertl znovu v dresu týmu z Hradce Králové.

Článek

A třetí nejproduktivnější hráč minulého ročníku české nejvyšší soutěže nastoupil při obnovené premiéře v útočné formaci opět po boku zkušených parťáků Jaroslava Kudrny a Jiřího Šimánka. Hradec ovšem prohrál 0:2.

„Nebylo to ideální. Gól jsme nedali," shrnul Mertl první dojmy po návratu na extraligový led. „Přiletěl jsem sice až v pondělí, přesto jsem chtěl skončit do ligy co nejdříve, abych dlouho nečekal. Trenéři i vedení nechali rozhodnutí na mě a škoda, že nám to výsledkově nevyšlo. První dvě třetiny jsem se cítil dobře, ale ve třetí části to už bylo horší. Možná, že nám síly ubrala častá vyloučení. A větší energie nám pak chyběla ve finiši, abychom soupeře přetlačili. Příště to snad bude lepší," zamýšlel se protřelý útočník.

Třebaže Hradec Králové v Chomutově neuspěl, Mertl věří v sílu hráčského kádru. „Tým se oproti loňsku trochu změnil. Ale jsou tady kromě zkušených posil i šikovní kluci. Viděl jsem je poprvé v zápase a myslím, že máme čtyři vyrovnané útočné formace," všiml si.

Znovu do ciziny? Proč ne

Do Hradce přišel s výbornou vizitkou nejproduktivnějšího hráče Záhřebu. V KHL se mu dařilo. „Byla to moje první zahraniční zkušenost. Mám radost z toho, že se mi tam působení povedlo. Loučení se Záhřebem proběhlo dost rychle. Zavolali mi z Mountfieldu, a tak jsem na nabídku kývnul. A teď jsem natěšený na extraligu v týmu, který dobře znám," tvrdil útočník.

Je si vědom klubových ambicí. „Očekávání jsou před play off vysoká, ale s tím jsem do toho šel. Cílem zůstává medaile a věřím, že pro ni uděláme všechno. Takže mám taky velkou motivaci a těším se na závěr sezóny," vykládal Mertl.

Nezříkal by se další štace v cizině. „Uvidíme po sezóně. Kdyby se naskytla nějaká nabídka, tak by se mi to líbilo," usmál se staronový forvard v hradecké sestavě.

Příchod Mertla si pochvaluje asistent trenéra Tomáš Martinec: „To, co teď dokázal v KHL, je příslibem i pro Hradec. Hodně na něj spoléháme. Ale nejen na jeho individuální schopnosti, ale i sehranost s týmem. Věříme, že trojka Šimánek, Mertl a Kudrna, která spolu předtím hrála dva roky, najde znovu chemii, jež mezi nimi fungovala. A že jejich obnovená spolupráce pomůže zvýšit produktivitu mužstva."

Reklama