Hlavní obsah

Po Hradci jsme se museli trochu krotit, říkal liberecký bek Šimek

Spolehlivé výkony předvádí liberecký hokejový obránce Radim Šimek v extralize. Je pevným článkem sestavy Bílých Tygrů a momentálně má před sebou i další reprezentační starty. Na sraz odjede s klidným vědomím, že jeho extraligový tým přečká nadcházející přestávku v nejvyšší soutěži s velkým náskokem v čele tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor úvodního gólu Martin Bakoš z Liberce.

Článek

V nedělním zápase s Mladou Boleslaví jste se ale na vítězství 5:4 po prodloužení hodně nadřeli.

Soupeř přijel s výbornou taktikou. Měli vynikající pohyb po většinu utkání a bylo to jedno z nejtěžších střetnutí, co jsme zatím doma odehráli. Až po druhé třetině jsme si řekli, že se musíme vrátit k naší hře, víc bojovat, střílet, tlačit se do brány. Tyhle atributy nám v prvních čtyřiceti minutách chyběly.

Co vězí za obdivuhodnou libereckou bilancí v extralize?

Faktorů je víc najednou. Kromě vlastního herního projevu za námi stojí i fanoušci. Po celou sezónu nás podporují. I díky tomu makáme jako tým. Jsme rádi, co jsme dokázali.

V minulém kole jste postrádali zraněného brankáře Lašáka.

Janko Lašák je oporou, ale Marek Schwarz taky podal dobrý výkon. Nebylo to o gólmanech, ale celém týmu.

Je těžké udržet emoce? V Hradci Králové jste předtím prohráli. Poučili jste se z toho?

Trochu jsme to v Hradci neunesli. Hned druhý den jsme si řekli, že se musíme trochu krotit. Ale s Boleslaví jsme zápas zvládli. Emoce jsme přenesli na svoji stranu. Je potřeba se vyvarovat vyloučených, protože v play off by nás oslabení mohla stát zápas a nemuselo by se nám to vyplatit.

Jak se chystáte na reprezentační akci?

V úterý ráno odjíždím na sraz do Ostravy. Moc se na národní tým těším. Doufám, že odvedeme proti Rusku dobré výkony a budou to pro diváky kvalitní zápasy.

Reklama

Související témata: