Hlavní obsah

Pešout se vrací na střídačku Brna, nahradí asistenta Berana

Brno

Hokejový trenér Martin Pešout se vrací na střídačku extraligové Komety Brno. Devětačtyřicetiletý kouč bude asistentem Libora Zábranského, který tým převzal o víkendu po rezignaci Aloise Hadamczika. Pešout nahradí Karla Berana, jenž se místo něj přesunul k juniorskému týmu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Majitel a nový trenér Komety Brno Libor Zábranský.

Článek

"Jsem rád, že jsem dostal možnost vrátit se k A týmu Komety. Uvědomuji si, že jsem zde proto, abych klukům pomohl. Na druhou stranu jsou to hlavně sami hráči na ledě, kteří jsou schopni přinést největší změnu," uvedl Pešout na klubovém webu.

Pešout na střídačce Komety působil již v předchozích dvou sezonách, kdy byl asistentem Vladimíra Kýhose. V létě však oba u týmu skončili, Kýhos později převzal Hradec Králové, Pešout společně s Pavlem Pazourkem vedl brněnské juniory.

Porážku bral pozitivně

Zábranský se rozhodl učinit změny po nedělním utkání v Olomouci, kdy mužstvo poprvé vedl ze střídačky. "Přestože jsme utkání prohráli, beru celý zápas pozitivně. Hodně mi ukázal. Viděl jsem, jak kluci k zápasu přistoupili, dřeli. Chtěli sérii porážek zlomit. Na druhou stranu jsem se i na základě poznatků ze zápasu rozhodl pro zmíněné změny v realizačním týmu," řekl majoritní majitel klubu.

Společně s Beranem u týmu skončil i trenér brankářů Dušan Strharský, jehož pozice zůstane neobsazená.

Reklama

Související témata: