Hlavní obsah

Realizační tým hradeckých hokejistů rozšířil trenér Sýkora

Hradec Králové

Realizační tým hokejistů Hradce Králové rozšíří v závěru extraligové sezóny trenér Václav Sýkora, který doplní hlavního kouče Vladimíra Kýhose a jeho asistenty Tomáše Martince s Michalem Tvrdíkem. Podle klubového webu se Sýkora, jenž naposledy působil v ruském Čerepovci, stal asistentem konzultantem.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Hokejový trenér Václav Sýkora

Článek

"Náš klub si vytyčil jasné cíle a vedení chce udělat vše pro jejich naplnění, jak v oblasti hráčů, tak i v realizačním týmu. To je asi nejzákladnější důvod příchodu Václava Sýkory," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Hradec je osm zápasů před koncem základní části extraligy třetí s výrazným bodovým odstupem za druhou Spartou i prvním Libercem. Cílem Mountfieldu je minimálně postup do semifinále play off, což se mu ještě od přesunu týmu z Českých Budějovic v roce 2013 nepovedlo.

"Václav Sýkora je velmi zkušený trenér, který by nám měl pomoci k tomu, abychom se na nejdůležitější část sezóny dobře připravili a zlepšili některé věci, na kterých potřebujeme zapracovat," řekl Kmoníček, který potvrdil, že současní trenéři zůstávají ve svých pozicích.

"Hlavním trenérem minimálně do konce soutěžního ročníku bude i nadále Vladimír Kýhos, na kterém bude největší zodpovědnost za výsledky a samozřejmě i největší pravomoc vyplývající z jeho pozice," podotkl hradecký generální manažer. Podle něj Kýhos, který převzal mužstvo v listopadu místo Petera Draisaitla, určí konkrétní Sýkorovy kompetence.

Třiašedesátiletý kladenský rodák Sýkora získal se Středočechy pět mistrovských titulů jako hráč, trénuje od sezóny 1988/89. Vedle Kladna vedl Litvínov, Spartu, Znojmo, Pardubice nebo Chomutov. Trénoval také ve Finsku nebo v Rusku, v Kontinentální lize vedl i Lva Praha. V aktuální sezóně koučoval až do října Čerepovec. Se Severstalem začal spolupracovat o sezónu dříve, nejprve byl stejně jako nyní v Hradci Králové konzultantem.

"Po návratu z Ruska jsem byl téměř rozhodnutý, že se tuhle sezónu nebudu do ničeho v pozici hlavního trenéra zapojovat. Varianta s rozšířením trenérského štábu mě oslovila. S Vláďou Kýhosem jsem se spojil, řekli jsme si představu a já mu znova zdůraznil, že pouze rozšiřuju trenérský štáb," uvedl Sýkora po dnešním tréninku. Kouč, který v roce 2002 dovedl k mistrovskému titulu Spartu a o osm let později Pardubice, bude podle svých slov hlavně konzultantem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice