Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 2:3Hokejisté Karlových Varů prohráli s Pardubicemi a jdou do baráže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. P. Sýkora 0 : 1
5. Tomášek 0 : 2
15. P. Sýkora 0 : 3
25. Kůs 1 : 3
47. Koblasa 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů jsou prvním jistým účastníkem čtyřčlenné baráže o extraligu. Rozhodla o tom jejich páteční domácí porážka s Pardubicemi 2:3 ve druhém kole skupiny o umístění. Energie ztrácí na svého dnešního soka, který zaujímá 12. příčku, 15 bodů. Ve hře už jich bude pouze dvanáct.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Petr Sýkora - ilustrační foto.

Článek

Jistotě příslušnosti k elitě i pro příští sezónu se naopak opět přiblížily Vítkovice, přestože z Litvínova odjely s porážkou 1:2 v prodloužení. Mezi Pardubicemi a obhájcem titulu Litvínovem se tak s velkou pravděpodobností rozhodne o druhém týmu, který bude muset z extraligy do baráže. Dynamo má na Vervu čtyři body k dobru.

Barážovou skupinu na 12 kol doplní dva týmy z první WSM ligy. O tato místa svedou souboj v sériích na čtyři vítězství Jihlava s Ústím nad Labem a České Budějovice se Slavií Praha.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:3, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Kůs (Sičák, M. Rohan), 47. Koblasa (Vrána) - 1. P. Sýkora, 5. Tomášek (Moňa, Orsava), 15. P. Sýkora (Marcinko, Gregorc). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 1852.
Karlovy Vary: Habal - Benák, Baránek, Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Huna, Vachovec, Gorčík - V. Tomeček, Vrána, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Ščotka, Čáslava, Bokroš, L. Havlík - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, M. Beran - Cetkovský, Kaut, Poulíček. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.

Reklama