Hlavní obsah

Hanzl zařídil výhru Litvínova za dva body. Ale jsme obrovsky zklamaní, tvrdil útočník

Litvínov

Až gólem v prodloužení udolali hokejisté Litvínova ve 4. kole skupiny play out extraligy Energii Karlovy Vary 2:1, ale dvoubodový zisk je neuspokojil. Ještě víc si totiž zkomplikovali situaci v boji o únik před baráží, protože dvanácté Pardubice bodovaly naplno proti Vítkovicím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský Robin Hanzl

Článek

Litvínovský útočník Robin Hanzl, který rozhodl duel s Vary po šestnácti vteřinách nastaveného času, netajil rozpaky. „Jsme obrovským způsobem zklamaní. Potřebovali jsme tři body," hlesl. Hru úřadujícího mistra provází křeč. „Projevuje se to hlavně v koncovce," mínil Hanzl.

Před týmem jsou zřejmě nejdůležitější zápasy sezóny. „Jde o to, abychom se psychicky naladili na to, co by eventuálně přišlo po play out. Ale pořád máme malinkou šanci, že opustíme třinácté místo," uvědomil si Hanzl, že v neděli ještě mohou Litvínovští vykřesat naději na definitivní záchranu. „Musíme porazit Pardubice za tři body, pak by se mohlo rozuzlení posunout až do posledního kola play out," pravil Hanzl.

Asistent litvínovského trenéra Jiří Šlégr litoval v duelu s Karlovými Vary nevyužité pětiminutové přesilovky při vyloučení Kůse. „Věděli jsme, o co hrajeme. Byla tam aktivita z naší strany. Ale při dlouhé početní výhodě jsme se vůbec netlačili do střelby. Naopak jsme pak inkasovali a museli jsme výsledek honit na poslední chvíli," posteskl si Šlégr. „Bohužel jsme neproměnili několik vyložených šancí. Netrefili jsme ani prázdnou branku. A když už to v některých okamžicích vypadalo, že gól přec jen dáme, soupeře podržel brankář. Máme sice výhru, ale bodově je to málo," líčil asistent.

Litvínovu schází Viktor Hübl

Litvínov se musí až do konce sezóny obejít bez nejproduktivnějšího hráče Viktora Hübla (21+14), který se zranil v předešlém zápase ve Varech a má přetrhané kolenní vazy. „Je to klíčová osobnost, jehož ztráta je citelná. Jsme nuceni přeskupit sestavu, abychom se s jeho absencí pokusili vypořádat," uvažoval Šlégr.

Karlovy Vary v Litvínově vedly, sahaly po vítězství, přesto dobře rozehraný zápas nedotáhly do zdárného konce. „Po dlouhé době se nám podařilo urvat aspoň bod. Bojovali jsme, ale v obraně jsme měli spoustu zmatků. Skvěle zachytal brankář a k tomu nám v některých situacích přálo štěstí," rekapituloval asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Západočeši se už připravují na baráž. „Bylo by dobré do ní vstoupit po zlepšených výsledcích v závěru skupiny o umístění. Zbývající dvě kola chceme důstojně dohrát," přesvědčoval asistent.

Reklama

Související témata: