Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 5:4 SNStav série 3:1Klepiš vykouzlil vítězný nájezd a pro Boleslav i mečbol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Klimenta 1 : 0
9. Lenc 2 : 0
22. Urban 3 : 0
25. Červený 3 : 1
35. Kudrna 3 : 2
39. Bednář 3 : 3
54. Pacovský 4 : 3
55. Frühauf 4 : 4
65. Klepiš (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Zase nájezdy a znovu vítězně pro Mladou Boleslav. Tentokrát byl jediným úspěšným exekutorem Jakub Klepiš. Na domácím ledě neporažení Středočeši tak vedou ve čtvrtfinálové sérii extraligového play off 3:1 na zápasy a v úterý pojedou do Hradce zkusit proměnit postupový mečbol.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z druhého gólu proti Hradci Králové. Vlevo autor gólu Radan Lenc.

Článek

V duchu tradice série padl i ve čtvrtém utkání velmi rychle gól, tentokrát ho dala Mladá Boleslav už po 48 sekundách. Autorem byl útočník Klimenta, který po zranění Výborného vykonává funkci kapitána týmu. Kruh symbolicky uzavřelo, že zužitkoval přihrávku Urbana, jenž se vrátil na led po dvouzápasovém trestu za to, že mstil zranění právě Výborného.

Domácí získaným vedením nabrali ještě větší chuť, byli silní na puku a hráli hodně aktivně. Hradec nestačil a byl nucen faulovat, jen během první třetiny měl čtyři vyloučené. V 9. minutě, když seděl na trestné lavici Pláněk, pak Boleslav zamkla hradeckou bránící čtveřici před brankou a puk za Kacetla nakonec procedil Lenc.

Mountfield při dvougólové ztrátě nemohl chytit herní rytmus, úplně postrádal správný důraz ve hře a měl štěstí, že Musil ani Hyka nevyužili stoprocentní šance, při nichž jim stačilo jen zamést kotouč od odkryté části branky. Hosté v kabině určitě spřádali plán, jak ve druhé třetině zlepší hru, jenže po 109 vteřinách jim ujela Boleslav do přečíslení zakončeného pohotově Urbanem.

S 202 centimetry nejvyšší hráč extraligy měl tak prsty i ve třetím gólu domácích a bylo vidět, jak je po té nucené pauze nadržený na hokej. Boleslav k radosti domácích fanoušků ve vyprodané hale měla k dispozici slibný náskok, ale ukázalo se, že ještě zdaleka není hotovo. Hradec totiž obdivuhodně zvedla Červeným využitá přesilovka.

Gól padl čtyři vteřiny před návratem potrestaného Pabišky na led. Hosté pak zlepšili pohyb, přestali se bát srážet a jejich kontaktní gól měl už na holi Courchaine, jenže zblízka přestřelil. Co ještě nevyšlo kanadskému útočníkovi, to dokázal ve 35. minutě nejstarší hradecký hráč, 40letý Kudrna. Po závaru před Rittichem dotlačil puk do sítě, čímž se boleslavské vedení ztenčilo na 3:2.

Úplně vrátit hosty do zápasu mohlo 101 vteřin početní výhody v pěti proti třem a ještě než vypršel trest prvnímu z vyloučených boleslavských hráčů, tak bylo srovnáno. Bez přípravy pálil Bednář, který se dočkal prvního gólu v letošním play off. Zřejmý obrat dění na ledě dokládal i poměr střel za druhou třetinu, 18:4 pro Hradec.

Ve 42. minutě ale mohla vedení na svou stranu strhnout Mladá Boleslav. Ve vyložené šanci byl faulován Musil, ale protože musel být ošetřován, trestného střílení se ujal Hyka. Provedl blafák dobře, Kacetl však stihl zbrzdit puk, který se zastavil těsně před brankovou čárou.

Hradec pak stáhl hru jen na tři útoky, navíc v tu chvíli už postrádal v obraně zraněného kapitána Vydareného. Boleslav ale také hlásila ztrátu, od poloviny druhé třetiny nechodil na led Látal. Po zřejmě přehlédnutém ofsajdu se ale domácí necelých sedm minut před koncem třetího dějství prosadili gólově. Autorem čtvrté boleslavské branky byl Pacovský, který zblízka prostřelil Kacetla. Asistenci si znovu připsal agilní Urban.

Jenže euforie boleslavské radosti vydržela jen 90 sekund, než z pravého kruhu vystřelil úplně volný Frühauf a Rittich musel počtvrté v zápase lovit puk ze sítě. V 58. minutě dostal hradecký Dej trest 2+2 minuty za zranění Ovčačíka vysokou holí. Hosté ale dlouhé oslabení, přenesené i do prodloužení, úspěšně přečkali.

V 65. minutě byl Červený vyloučený za vyhození puku do hlediště a domácí Urban měl velkou šanci na svůj pátý bodový zápis v utkání. Část hlediště už dokonce křičela gól, ale sudí rozpažili, aniž by situaci konzultovali u videa. Pak za stejný prohřešek pykal boleslavský Voráček, ani přesilovka Mountfieldu ale neměla gólový efekt. Dvacet nastavených minut rozhodnutí nepřineslo, stejně jako o den dřív vítěze určovaly nájezdy.

Autor vítězné branky z minulého utkání Jarůšek se snažil zase obelstít Kacetla, ale tentokrát měl navrch hradecký brankář. Trončinský se sice mohutně napřáhl, ale střela mu nesedla. Nakonec uspěl perfektně provedeným blafákem Klepiš. Všichni tři hradečtí střelci si vylámali zuby na Rittichovi, přičemž Bednář a Courchaine ho jen trefili, ale Ihnacak měl smůlu, když nepřehodil ležícího domácího brankáře.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 5:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:3, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Klimenta (Urban), 9. Lenc (Trončinský, Urban), 22. Urban (Lenc, Pacovský), 54. Pacovský (Urban, Jarůšek), rozhodující sam. nájezd Klepiš - 25. Červený (Ihnacak, Čáp), 35. J. Kudrna (Mertl, Šimánek), 39. Bednář (Pavlas, Dietz), 55. Frühauf (Mertl, Šimánek). Rozhodčí: Hodek, Polák - Brejcha, Suchánek. Rozhodčí: Hodek, Polák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:2. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 3:1
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Rýgl, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík - Klimenta, Klepiš, Lenc - Jarůšek, Urban, Pacovský - Hyka, Musil, L. Pabiška - M. Látal, Bárta, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Dietz, Pavlas, Čáp, Frühauf, Vašíček - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - Miškář, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články