Hlavní obsah

Baráž je strašákem! Ale pořád je to otevřené, ještě v ní nejsme, říká litvínovský Lukeš

Litvínov

Hokejisté Litvínova si nečekaně snadno poradili s Pardubicemi (6:1) a uchovali si naději na vyhnutí se baráži o udržení v extralize. O tom, kdo doprovodí Karlovy Vary do baráže, se rozhodne na dálku až v posledním pátečním kole právě mezi oběma včerejšími soupeři. Severočeši hrají ve Vítkovicích, Východočeši hostí Karlovy Vary a stačí jim dva body, aby se nemuseli ohlížet na výsledek zápasu v Ostravě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů z druhé branky proti Pardubicím. Zleva Tomáš Pavelka, střelec gólu Lukáš Válek a Ondřej Jurčík.

Článek

„Chtěli jsme odčinit prohru z Pardubic, což se nám povedlo. Na rozdíl od předešlých utkání jsme se prosadili střelecky. Musíme zvládnout poslední zápas a čekat, jak to dopadne v Pardubicích," konstatoval litvínovský trenér Radim Rulík.

Útočník Radek Duda odvedl proti Pardubicím kvalitní výkon. „Měli jsme dobrý vstup, jako už dlouho ne. Byli jsme rádi, že se na nás nepodepsal minulý duel, kdy jsme dominovali, ale nedali potřebné góly. Teď nám to napadalo do pardubické sítě. Konečně jsme se na někom vydováděli, což jsme potřebovali," oddechl si forvard. Co podle něj rozhodlo? „Tlačili jsme se do branky. A naznačili jsme herní progres z období před reprezentační pauzou. Po ní jsme hloupostí prohrávali a dostali se dolů. Ale řekli jsme si, co děláme špatně. Kvalitním tréninkem jsme se snad vrátili na vlnku, kde chceme být," líčil Duda.

K finiši sezóny přistupuje realisticky. „Klidnější závěr nám protekl mezi prsty. Nedá se svítit. Jestli nás čeká jeden, nebo třináct zápasů beru tak jako by byl každý další poslední. Do Vítkovic pojedeme vyhrát a uděláme pro to maximum," přesvědčoval Duda.

Další útočník František Lukeš připojil: „Připravovali jsme se na vyrovnané utkání. Výsledek ale dopadl jednoznačně. Nečekali jsme, že Pardubice budou takhle odevzdané. Ale hráli jsme dobře. Vyšly nám přesilovky, což je povzbuzením do posledního kola. Baráž je strašákem, ale pořád je to otevřené a ještě v ní nejsme."

Pardubický kouč Peter Draisaitl po selhání v Litvínově poznamenal: „Brzy jsme sice prohrávali 0:2, ale to v hokeji nic neznamená. Zbývalo ještě pořád hodně času, abychom s tím něco udělali. Od stavu 1:3 to bylo z naší strany malinko trapné. Do pátku máme o čem přemýšlet a co řešit. Pak musíme vyhrát a zachránit pro klub extraligu."

Reklama

Související témata: