Hlavní obsah

Loni titul, letos sestup? Šílené! Na to vůbec nemyslíme, tvrdí litvínovští hokejisté

Ostrava

Litvínov znovu přepsal extraligové dějiny. Zatímco v minulé extraligové sezóně vybojoval historicky první mistrovský titul, v té současné si jako první úřadující šampión zahraje v baráži o udržení. Litvínovu k úniku z barážové pasti nestačilo ani vítězství 4:2 ve Vítkovicích, protože Pardubice stejným poměrem porazily Karlovy Vary a udržely ve skupině o umístění druhou příčku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Loni titul, letos baráž. Uprostřed kapitán Litvínova Michal Trávníček.

Článek

„V žádném případě se nechci zapsat do historie jako člen mistrovského týmu, který sestoupí. Na to vůbec nechci myslet ani si to připouštět. Tahle představa je šílená!" prohlásil útočník Vervy Litvínov Rostislav Martynek.

I přes výhru ve Vítkovicích padáte do baráže. Jak to nesete?

Cítili jsme, že to nemusí vyjít, přesto jsme snažili poslední zápasy odehrát nadoraz a pořádně se připravit na to, co nás teď čeká. Snad se nám to povedlo a nic jsme nepodcenili. Musíme bojovat, ale bude to těžké. V sobotu máme den volna a příští týden začneme bojovat o všechno. Bylo vidět, že Vítkám o nic nešlo, hrály v pohodě. Na nás bylo vidět, že nám to nelepí, že to bylo ubojované. Ale takové zápasy nás asi v baráži čekají.

Jak vidíte šance Litvínova proti Karlovým Varům, Slavii a Jihlavě?

Každý nám říká, že je přejedeme, ale to nesmíme vůbec poslouchat. Teď se všechno maže, začínáme na nule a bude to náročné hlavně psychicky. Doteď jsme měli v hlavě, že to ještě není to nejhorší. Teď už ale není kam couvnout. Musíme každou minutu hrát nadoraz a nesmíme nic podcenit. Hrajeme o všechno a musíme to zvládnout.

Je to pro tým velká rána? Loni titul, letos baráž?

Kdybychom dnes hráli o všechno a prohráli, tak by to byla asi rána. Ale neměli jsme to ve svých rukou. Udělali jsme v těch posledních zápasech maximum proto, abychom se tomu vyhnuli. Ale čekali jsme, že si to Pardubice pohlídají. Sezónu jsme si prohráli v úplně jiných zápasech - bylo tam pět šest duelů, které jsme ztratili v posledních vteřinách - ale to už je teď zbytečné řešit. Začíná nám nová soutěž a nebylo by dobře, abychom se vraceli k tomu, co bylo.

Zvládnete baráž?

Musíme jít do baráže dobře naladěni a od prvního utkání musíme dominovat a zbavit se jakýchkoliv pochybností. Chceme extraligu udržet a s tím do baráže jdeme, nic jiného v hlavách nemůže být. To je jediná cesta.

Bodovali jste v sedmi posledních zápasech, od toho se budete chtít odrazit?

Určitě ano. Aby to bylo super, k tomu nám toho ještě dost chybí, ale nejhorší to taky nebylo. Začíná jiná soutěž, musíme se dobře připravit a ukázat svou kvalitu. Litvínov musí extraligu udržet, jiné myšlenky si vůbec nesmíme připouštět.

Udrží Litvínov v baráži extraligovou příslušnost?
Ano
69,1 %
Ne
30,9 %
Celkem hlasovalo 15860 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín