Hlavní obsah

Plzeň v úvodním semifinále rozstřílela Spartu! Litvínov a Vary začaly baráž vítězně

Aktualizováno

Plzeňští hokejisté na úvod semifinále extraligového play off dokonale zaskočili Spartu na jejím ledě, když především díky vynikající první třetině slavili vítězství 7:3 a ujali se vedení v sérii. Odstartovala také dvanáctikolová baráž o dvě volná místa v nejvyšší soutěži, v níž se dařilo týmům odvracejícím sestup. Mistrovský Litvínov doma porazil Slavii 4:2, Karlovy Vary doma zdolaly Jihlavu 6:3.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nicholas Johnson z Plzně se raduje z gólu do sítě brankáře Sparty Tomáše Pöpperleho.

Článek
Fotogalerie

Plzeň věděla, že na ledě Sparty umí, protože v základní části z něj jako jediná odvezla výhru za tři body. A i nyní se pustila do pražského favorita zostra, důsledným napadáním ho dostávala pod tlak, který využil úvodním gólem Indrák. Po parádním kousku před brankářem Pöpperlem zvýšil Johnson, jenž ještě v první třetině stihl v přesilovce dát gól na 3:0.

Otřesenou Spartu, která po přestávce poslala do brány náhradníka Taylora, povzbudil přesilovkovým gólem Hlinka. Jenže už za deset minut vrátil hostům třígólový náskok Lev.

Spartu ještě udržel při životě další přesilovkovou trefou Polášek. Jenže ve třetí třetině úřadovali znovu hosté. Dvakrát se trefil Hrňa a na Kudrnovo snížení bleskově zareagoval sedmou trefou do domácí sítě Kracík. Plzeň byla v utkání jednoznačně lepší, zaslouženě vyhrála a sparťanští trenéři tak mají do zítřejšího utkání o čem přemýšlet.

Extraligové týmy na úvod baráže nezaváhaly

Litvínov ihned po zisku mistrovského titulu zamířil do baráže. V play out si ale dodal sebevědomí pěti výhrami za sebou. A dobře začal i proti Slavii, když ho do dvoubrankového náskoku poslali Piroš s Havlíčkem.

Ale sešívaní Vervě ještě zatopili. Ve druhé třetině stihl snížit Slovinec Pavlin, a ve třetí třetině, poté co vedení domácích navýšil Duda, vrátil hosty do hry proměněným trestným střílením Mikulík. Vítězství domácích definitivně pojistil až Duda gólem do prázdné brány.

Karlovy Vary zakončily extraligovou sezóny sérií jedenácti porážek, ale proti Jihlavě měly raketový nástup. Za necelých devět minut vedly už 3:0. Jenže Dukla se dvěma góly Koláře vrátila do hry. Třetí dějství už se ale odehrávalo v domácí režii, Energie přidala další tři trefy a o vítězi nebylo pochyb.

Hokejová Tipsport extraliga:
Semifinále play off, 1. zápas:
Sparta - Plzeň 3:7
Branky: 23. Hlinka, 37. Polášek, 57. Kudrna - 8. Indrák, 16. Johnson, 19. Johnson, 33. Lev, 48. Hrňa, 55. Hrňa, 58. Kracík
Baráž, 1. kolo:
Litvínov - Slavia 4:2
Branky: 21. Piroš, 37. Havlíček, 41. Duda, 60. Duda - 38. Pavlin, 53. Mikulík
Karlovy Vary - Jihlava 6:3
Branky: 2. Svoboda, 3. Skuhravý, 9. Bartek, 42. Haščák, 43. Svoboda, 56. Dvořák - 10. Kolář, 40. Kolář, 58. Mrňa
Tabulka baráže:
1.Karlovy Vary110006:33
2.Litvínov110004:23
3.Slavia Praha100012:40
4.Jihlava100013:60

Reklama