Hlavní obsah

Drama u šaten, plzeňský Kudroč po druhé třetině zkolaboval. Strašné, hlesl Hollweg

Aktualizováno

Plzeňský hokejový obránce Kristián Kudroč nedohrál druhé semifinálové utkání na Spartě, když cestou z ledu po druhé třetině náhle zkolaboval a byl bleskově převezen do nemocnice. „Šlo o kolaps s náhlou ztrátou vědomí, ale brzy přišel spontánně zase k sobě, a když ho odvážela sanitka, už reagoval,“ tvrdil plzeňský lékař Martin Blažek s tím, že bližší informace o hráčově stavu zatím nemá k dispozici.

Foto: Profimedia.cz

Plzeňský obránce Kristián Kudroč ve druhém semifinále extraligy proti Spartě prožil nepříjemné chvíle.

Článek

Čtyřiatřicetiletého slovenského zadáka postihla zdravotní indispozice před kabinou a v útrobách O2 areny se o něj okamžitě postarali záchranáři s nosítky. Nejprve jej s kyslíkovou maskou na obličeji odnesli na nosítkách do ošetřovny v hale a pak byl převezen do nemocnice.

„Bylo to ale docela šílené vidět, jak se kácí takový chlap na zem," líčil Kudročův spoluhráč, brankář Patrik Polívka. „Nikdo z nás si přitom nevšiml, že by se při hře stalo něco, co mohlo přivodit takový stav. Netrpělivě čekáme na zprávy ze špitálu," říkal vystrašený generální manažer Martin Straka.

„Bylo to strašné. Nevěděli jsme, co se stalo a snad bude v pořádku. Vždycky hrajete pro spoluhráče, hokej je jenom hra. Jeho zdraví je přednější," dodával vyhlášený tvrďák Plzně Ryan Hollweg.

Druhý Kudročův kolaps v kariéře

Pro Kudroče jde o druhý nepříjemný kolaps v kariéře. V srpnu 2014 v době působení v Omsku ho v duelu o Pohár prezidenta Kazachstánu v Astaně proti Nižněkamsku tvrdě atakoval protihráč Alševskij. Kudroč tehdy sice dohrál střídání, ale pak zamířil do kabiny a tam zkolaboval.

Následně se 201 centimetrů měřící zadák celou minulou sezónu zotavoval z těžkého otřesu mozku, od prosince působí v Plzni. „Vím o tom, co se mu tenkrát stalo, ale nemyslím, že by to po téměř dvou letech mohlo spolu nějak souviset. Těžko teď pár minut po zápase mluvit o nějaký příčinách nebo stanovovat diagnózy. Ráno budeme moudřejší," řekl plzeňský doktor s tím, že Kudroč určitě zůstane v nemocnici přes noc na pozorování.

„Už ve druhé třetině jsme Kudroče posadili, protože se necítil. A pak se stalo tohle. Snažili jsme se soustředit na hokej, i když jsme to v hlavách pochopitelně měli," tvrdil kouč Škody Michal Straka.

Reklama

Související témata: