Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 5:3Lukeš režíroval výhru Litvínova v baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Marosz 0 : 1
20. Lukeš 1 : 1
28. Hořava 2 : 1
33. Bičánek 2 : 2
34. Svoboda 2 : 3
40. Lukeš 3 : 3
42. Hanzl 4 : 3
57. Gula 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve třetím kole extraligové baráže Karlovy Vary 5:3 a se sedmi body jsou v čele čtyřčlenné skupiny. Severočeši rozhodli podkrušnohorské derby ve třetí třetině, ve které dvakrát skórovali. Čtyřmi kanadskými body za dva góly a dvě asistence se pod výhru Vervy podepsal František Lukeš.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovská radost z vítězství - ilustrační foto

Článek

Do první šance zápasu se dostal již po 26 sekundách hry domácí Hanzl, karlovarský brankář Závorka však výtečně zakročil lapačkou. Na druhé straně prověřil Petráska Vachovec, ale i on se předvedl v plné koncentraci a puk vyrazil.

V 10. minutě se k Jurčíkovi odrazil kotouč a zývala na něho prázdná branka, tu ovšem litvínovský útočník trefit nedokázal. Poté diváci i rozhodčí ocenili gesto fair play a zatleskali Svobodovi, který upadl po zákroku Lukeše, sudí měli zdviženou pravici, po vysvětlení od hostujícího hráče, že se o faul nejednalo, své rozhodnutí zrušili.

V 19. minutě chyboval domácí Gula, kterému se ve středním pásmu zamotal puk mezi brusle, využil toho Marosz, který se tváří v tvář Petráskovi nemýlil. Vyrovnáno bylo za pouhých 66 vteřin, kdy zmatků před Závorkou dokázal využít Lukeš.

V 24. minutě se předvedla dvojice Hanzl - Lukeš, který ovšem zblízka trefil pouze Závorku. Poté Litvínov využil zásluhou Hořavy početní výhodu a dostal se do vedení. Z vedoucí branky se ovšem Severočeši příliš dlouho neradovali, v 33. minutě vypálil Bičánek a vyrovnal. A o dalších 73 vteřin později se hosté ujali vedení. Svoboda vypálil od modré, Petrásek jeho střelu vůbec neviděl a lovil puk ze své branky.

V 38. minutě si našel puk ve skrumáži Jurčík a pohotově vypálil, Závorka výtečně zakročil lapačkou. Další šanci měl Frolo, který ujel v oslabení, střelou bekhendem neuspěl. Už to vypadalo, že domácí půjdou do šaten za nepříznivého stavu, ale 11 vteřin před koncem druhé části švihem vypálil Lukeš a puk se šťastným odrazem dostal až do hostující branky.

Jak domácí ukončili druhou třetinu, začali i tu třetí. V 42. minutě vypálil Hanzl na lapačku a Závorka byl bezmocný. Verva tak využila již třetí přesilovou hru v utkání. I další šanci měl centr první formace, ale Závorka, i když ležel na ledě, dokázal puk vytěsnit mimo tři tyče.

Hosté byli ve třetí části bezradní a tak Litvínov dokázal ještě pojistit vedení v 57. minutě, když Gula propálil od modré vše, co mu stálo v cestě a napravil tak své zaváhání z první části. Zatímco Litvínov tak bodoval i ve třetím zápase barážové skupiny, Energie podruhé za sebou prohrála a má na svém kontě tři body.

3. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Lukeš (R. Hanzl), 28. M. Hořava (Duda, Lukeš), 40. Lukeš (Kubát), 42. R. Hanzl (Kubát, Lukeš), 57. Gula (Duda, R. Hanzl) - 19. Marosz, 33. Bičánek (Marosz, T. Rachůnek), 34. Jakub Svoboda (Kůs). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. Diváci: 5241.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, K. Černý, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - Reichel, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, R. Pšurný, Gerhát. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, Dvořák, Bičánek, Benák, Baránek - Bartek, Skuhravý, T. Rohan - Jakub Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Huna, Haščák, Vachovec - Gorčík, Kůs, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Reklama