Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 3:2Karlovy Vary se přiblížily Litvínovu na bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Vachovec 1 : 0
27. Tomeček 2 : 0
36. Haščák 3 : 0
44. Pavelka 3 : 1
52. Duda 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zdolali ve 4. kole baráže o extraligu Litvínov 3:2, i podruhé doma vyhráli a na třetím místě ztrácejí právě na druhou Vervu jediný bod. Energie od 36. minuty vedla už 3:0 a úřadující mistr přes závěrečný finiš ztrátu nedohnal, takže vyšel poprvé v boji o udržení v nejvyšší soutěži naprázdno.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Karlovarský útočník Marcel Haščák (vlevo) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráče v útoku Václava Skuhravého.

Článek

Lépe začali hosté a hned v úvodu ujel sám bývalý karlovarský útočník Duda, ale brankáře Závorku nepřekonal. První dvě minuty Severočeši zasypali soupeře sprškou střel a prakticky ho nepustili z obranného pásma. Největší šanci měl Hanzl, který minul odkrytou branku.

Postupem času začali hrozit i Karlovarští. Koblasa z mezikruží neuspěl, ale 57 vteřin před koncem úvodního dějství už skóroval Vachovec, který usměrnil za brankáře Petráska přesnou Maroszovu přihrávku.

Druhá část začala opatrně bez větších brankových příležitostí. Až ve 27. minutě se po chybné rozehrávce Frola dostal k odraženému puku před brankou Vojtěch Tomeček a zvýšil na 2:0. Snížit mohli Lukeš a Duda, ale neuspěli. Ve 36. minutě se naopak radovala z tříbrankového vedení Energie. Haščák vybojoval puk v rohu kluziště, natlačil se před Petráska a domácí fanoušci v KV Aréně potřetí jásali.

Do závěrečného dějství vystřídal Petráska Janus a ve 42. minutě mu při přesilovce Karlových Varů pomohla po Maroszově pokusu horní tyč. Hosté se dostali vzápětí do hry, když Pavelkovo nahození Závorka vyrazil nešťastně do bránícího Svobody a puk se odrazil do branky. Domácí znervózněli a pouštěli Litvínov do šancí.

Trávníček ještě dvě příležitosti nevyužil, ale Duda se v 52. minutě z pravého kruhu nemýlil a trefil levý roh Závorkovy branky. Karlovy Vary ale těsný náskok udržely, přestože se v závěru 98 vteřin bránily při vyloučení Skuhravého a hosté umocnili výhodu odvoláním Januse. Pojistit výhru mohl naopak Huna, který nastřelil tyčku prázdné branky.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Vachovec (Marosz, Sičák), 27. V. Tomeček (T. Rohan), 36. Haščák (Kůs) - 44. T. Pavelka, 52. Duda (Lukeš, R. Hanzl). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 2963.
Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Redlihs, T. Dvořák - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, Vrána, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Litvínov: Petrásek (41. Janus) - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - Válek, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, R. Pšurný, Gerhát. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Tabulka baráže:
1.Slavia Praha4210116:108
2.Litvínov4201112:107
3.Karlovy Vary4200214:146
4.Jihlava401129:173

Reklama

Související témata: