Hlavní obsah

Nebylo nám souzeno, posteskl si kouč Hadamczik

MOSKVA

Čeští hokejisté v sobotu sehráli proti Švédům podle kouče národního týmu Aloise Hadamczika nešťastné utkání. Přestože byli lepší po většinu zápasu, ruce nad hlavu na oslavu vítězství na turnaji Rosno v Moskvě vystřelily po téměř 64 minutách tuhé bitvy hráčům soupeře.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

Hadamczik z toho vinil jediné - nepřízeň osudu, která se odklonila od střelců v červených dresech. "Měli jsme více ze hry, více střel na branku, šancí možná jednou tolik co soupeř, ale nebylo nám souzeno," řekl trenér v rozhovoru pro ČTK.

Jinak se podle něj dalo hráčům jen těžko něco vytknout. "Byl to zápas nadprůměrné kvality," mínil. Jeho tým poprvé v sezoně sebral Švédům alespoň bod, i když nemuselo zůstat jen u jednoho. "V prvních deseti minutách druhé třetiny byli lepší. My jsme udělali dva fauly, hráli jsme v oslabení, a to je zvedlo," uvedl Hadamczik.

Před třetí třetinou proto pozměnil složení prvních tří útoků, aby zvedl motivaci. "Jenže co z toho? Měli jsme čtyři vyložené šance, ale gól jsme stejně nedali," prohlásil kouč. Pro olympiádu sledovaný obránce Jan Hejda podle něj podal bezchybný výkon, o Karlu Rachůnkovi se odmítl vyjádřit.

Švédský kouč Bengt Ake Gustafsson uznal, že duel mohl stejně dobře vyhrát soupeř. "Češi byli ze začátku daleko lepší. V druhé třetině jsme se zaměřili na obranu ve středním pásmu a dařilo se nám soupeře brzdit. Konec už byl otevřený," prohlásil.

Reklama

Související témata: