Hlavní obsah

Hokejisté Lva se zapojí do charitativní kampaně Movember

Aktualizováno

Vedle extraligových klubů Sparty a Slavie podpoří charitativní kampaň Movember, která upozorňuje na rizika rakoviny prostaty, také účastník Kontinentální hokejové ligy Lev Praha. Od čtvrtka začali hráči s pěstováním knírů a také s výběrem prostředků na výzkum léčby této mužské choroby.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Marcel Hossa (vlevo) a Tomáš Surový se radují z gólu Lva.

Článek

"Jsme hokejisté, ale prioritně chlapi. Musíme dbát na svoje zdraví, ukázat na to, jak může být rakovina prostaty nebezpečná. Kampaň Movember jsem zažil ve Flyers a jsem rád, že se k ní připojili i kluci v Praze. Tím, že nás lidé s knírkem uvidí, budou se o Movember zajímat. A to je hlavní, v tu chvíli budou přemýšlet nad vlastním zdravím," uvedl v tiskové zprávě klubu útočník Lva Jakub Voráček.

Na stránkách movember.com je podle ní k dispozici oficiální "lví" profil, na který mohou příznivci této aktivity přispět libovolnou částkou. Ve fanshopu bude od sobotního duelu se Slovanem Bratislava v prodeji speciální samolepka, výtěžek z jejího prodeje pak na konci listopadu klub poukáže nadaci na výzkum rakoviny.

Lidé.cz uspořádá závěrečnou party

Kromě významných sportovních osobností se Movemberu stejně jako poslední dva roky účastní také česká internetová jednička Seznam.cz. Partnerstvím v tomto projektu chce, díky svému silnému uživatelskému zázemí, informovat veřejnost o závažnosti choroby a podpořit sbírku na její léčbu. Kromě toho se z některých zaměstnanců stanou v listopadu také MO bráchové a MO ségry.

Růst slavných knírů bude možné sledovat na webových stránkách Movember.com a v médiích. Na konci měsíce pak pro MO bráchy a MO ségry uspořádá server Lidé.cz velkolepou party v pražském klubu SaSaZu. V pátek 30.listopadu se tam kromě jiného bude volit i letošní král Movemberu. Bude to nejen přehlídka navoskovaných, ostříhaných, učesaných a trimovaných knírů, ale rovněž se na party ukáže, kdo sesadí loňského krále Movemberu, rapera ORIONA.

Loňský rok více jak 1400 Mo Bratrů vybralo 594 000 Kč v rámci podpory boje s rakovinou prostaty. Prostředky vybrané letos v České republice putují na nadační fond Muži proti rakovině, který je zaměřený přímo na podporu boje s rakovinou prostaty a změnu pohledu na zdraví mužů. Nadační fond Muži proti rakovině poskytuje informace přispívající k podpoře boje proti rakovině prostaty, a vybranými prostředky v rámci kampaně Movember přímo podporuje tento boj a osvětu v rámci České republiky.

Více informací na http://movember.seznam.cz.

Reklama

Související témata: