Hlavní obsah

Omsk? To je stejná hloupost jako s českou reprezentací, odmítá Vůjtek nové angažmá

Bratislava

Hned jak skončil v hokejovém Avangardu Omsk český kouč Miloš Říha, přišla ruská média s informací, že žhavým kandidátem na volný post v klubu Kontinentální hokejové ligy je jiný Čech, současný kouč slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek. Zkušený trenér však jakýkoliv zájem z ruské strany či vlastní touhu po angažmá na Sibiři popřel.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český trenér Vladimír Vůjtek na slovenské střídačce.

Článek

„Omsk má o mě zájem? Hlavně, že já zase o ničem takovém nevím. Když někdo v týmu skončí, objeví se hned řada kandidátů, kteří by mohli připadat v úvahu na volný post. Mě osobně ale nikdo neoslovil. Jen někteří novináři si zaspekulovali a vznikla další kachna," vysvětloval v rozhovoru pro slovenský deník Šport.

Pro ostříleného matadora, jenž slovenskou reprezentaci dovedl ke stříbru na MS 2012, však nejde o nijak novou situaci. S podobnými spekulacemi se v poslední době setkával často.

Na Rusko už si netroufá

„Přesně tak se mluvilo o tom, že mám být trenérem české reprezentace, což byla absolutní hloupost. Vůbec se ty informace nezakládaly na pravdě. A teď si zase někdo vymyslel tohle," čílil se rodák z Klimkovic.

Vůjtkovo jméno se přetřásalo i v českých médiích poté, co po neúspěchu na olympiádě v Soči rezignoval na svůj post u národního týmu Alois Hadamczik, jehož ale poměrně rychle nahradil Vladimír Růžička, byť jen se smlouvou do pražského světového šampionátu.

Vůjtek však přiznal, že by s velkou pravděpodobností nabídku Omsku odmítl, i kdyby se na něj klub opravdu obrátil. „Popravdě, o post trenéra v klubovém hokeji se už moc nezajímám. Necítím už se na to, abych byl každý den na ledě a absolvoval množství zápasů v KHL, navíc ještě v různých časových pásmech Ruska. Asi už bych si na to netroufl. I když nikdy neříkej nikdy, nicméně to nepovažuji za reálné," přiznal šestašedesátiletý kouč, jenž má u reprezentace Slovenska smlouvu do letošního MS.

Na úplný hokejový důchod však přece jen pomýšlet ještě nechce. „Už mám svoje roky. Na druhé straně bych ještě rád nějakým způsobem u hokeje zůstal. Ne však v roli trenéra, ale v pozici nějakého konzultanta u týmu, což by nebylo tak náročné ani časově, ani co se týče cestování," dodal Vůjtek.

Bude pokračovat Vladimír Vůjtek v trenérské práci i po letošním MS?
Ano
84,7 %
Ne
15,3 %
Celkem hlasovalo 3481 čtenářů.

Reklama

Související témata: