Hlavní obsah

St. Louis definitivně potvrdilo, že Sobotka bude pokračovat v KHL

St. Louis

Vedení hokejistů St. Louis potvrdilo na klubovém webu, že český útočník Vladimír Sobotka bude i v příští sezoně definitivně působit v dresu Omsku v Kontinentální lize. Prozatím se tak nevrátí k Blues, jimž v NHL patří. Potvrdily se tak měsíc staré zprávy z ruského celku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista Vladimír Sobotka.

Článek

Sobotka loni opustil NHL poté, co se nedohodl se St. Louis jako chráněný volný hráč na nové smlouvě. Po konci tříletého kontraktu s celkovým příjmem 3,9 miliónu dolarů mu zámořský klub nabídl roční smlouvu s platem 2,7 miliónu dolarů, on sám chtěl rovné tři miliony. Arbitráž mu pak přiřkla pro další působení v St. Louis roční smlouvu na 2,725 miliónu dolarů, ale bývalý hráč Slavie se mezitím dohodl s Omskem.

S Avangardem ho pojí tříletý kontrakt, díky němuž má údajně příjem až 4,5 miliónu dolarů za sezonu "čistého". Jeho součástí je i klauzule, že může po každé sezoně zvolit návrat do zámoří.

"Podmínky kontraktu z minulého roku zůstaly nezměněny. Vladimír řekl, že se mu líbí hrát v našem klubu, je spokojený s vytížením na ledě a s důvěrou od trenérů. Stal se jedním z lídrů týmu a chce pro klub odvést maximum," uvedl koncem května prezident Omsku Vladimir Šalajev.

Reklama