Hlavní obsah

Novosibirsk - Astana 5:1Salák vychytal Novosibirsku výhru a posun do čela konference

Aktualizováno

Alexander Salák vychytal hokejistům Novosibirsku výhru 5:1 nad Astanou, která klub posunula do čela Východní konference Kontinentální ligy. Český brankář zastavil 46 střel hostujícího mužstva a kapituloval jen v 15. minutě, kdy ho z ostrého úhlu překonal Brandon Bochenski.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák.

Článek

Novosibirsk vede tabulku konference o bod před Omskem, který zvítězil 4:3 po samostatných nájezdech v Novokuzněcku. Domácí celek třikrát vyrovnal, z toho dvakrát po přihrávkách Roberta Kousala, nájezdy pak rozhodl gól Vladimíra Sobotky.

Magnitogorsk doma prohrával s Petrohradem v polovině utkání 1:5 a snížit už dokázal jen na nejtěsnější rozdíl. Nejproduktivnější český hráč v lize Jan Kovář se při marné stíhací jízdě podílel na všech třech brankách - jednu vstřelil a na dvě přihrál.

Tomáš Mertl uchránil vyrovnáním v 46. minutě Záhřeb od třetí porážky za sebou a chorvatský celek nakonec zvítězil nad Dinamem Minsk 3:2 v prodloužení. Právě tyto týmy spolu v Západní konferenci bojují o osmé místo, o dva body je na tom nyní lépe Minsk.

O výhře Čeljabinsku 4:3 nad Dynamem Moskva rozhodl po 35 sekundách prodloužení Filip Novák. Český obránce dal třetí gól v sezóně, druhý v dresu Traktoru po přestupu z bratislavského Slovanu.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Omsk 3:4 po sam. nájezdech (Kousal 0+2 - Sobotka rozh. nájezd, Erat 0+1)
Novosibirsk - Barys Astana 5:1
Chanty-Mansijsk - Viťaz Podolsk 2:3
Magnitogorsk - Petrohrad 4:5 (za domácí Kovář 1+2)
Záhřeb - Dinamo Minsk 3:2 v prodl. (za domácí Mertl 1+0)
Čeljabinsk - Dynamo Moskva 4:3 v prodl. (za domácí F. Novák 1+0, M. Růžička 0+1),
Ufa - Spartak Moskva 1:2

Reklama

Související témata: