Hlavní obsah

CSKA - Togliatti 1:2Zaťovič rozhodl o nečekané výhře hokejistů Togliatti na ledě CSKA

Moskva
Aktualizováno

Branka Martina Zaťoviče rozhodla v Kontinentální hokejové lize o nečekané domácí prohře nejlepšího týmu soutěže CSKA Moskva 1:2 s Ladou Togliatti, která měla před zápasem v tabulce o 40 bodů méně než favorizovaný soupeř. Český reprezentační útočník vstřelil v 39. minutě poslední gól utkání, trefil se posedmé v sezoně a po čtyřech zápasech ukončil vítěznou sérii CSKA.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Martin Zaťovič oslavuje svůj gól v utkání MS proti Rakousku. Ilustrační foto.

Článek

Lokomotiv Jaroslavl, který za CSKA zaostává jen o dva body, doma porazil Vladivostok 3:0. Připsal si tak čtvrtou výhru za sebou a během této úspěšné série dostal pouhé dva góly. Brankář Alexej Murygin drží čisté konto už více než 136 minut.

Gólové přihrávky Jana Koláře a Tomáše Zohorny nepomohly hráčům Chabarovsku k vítězství v Soči. Amur prohrál 4:6 a ve Východní konferenci zaostává za postupovými příčkami o šest bodů.

Kolář a Zohorna se v první třetině podíleli na obratu skóre z 0:1 na 3:1. Kolář asistoval v sedmé minutě u vyrovnávací branky Vjačeslava Ušenina, Zohorna o šest minut později přihrál na druhý gól hostů Vitaliji Šulakovovi.

Jenže ani dvoubrankový náskok Chabarovsku k bodům nestačil, Amur v dalším průběhu utkání dostal pět gólů a prohrál potřetí za sebou. Z další Kolářovy přihrávky ještě Niclas Bergfors v 57. minutě snížil na 4:5, poslední slovo však měli domácí.

Kazaň se v Čerepovci nenechala zaskočit dvěma brzkými góly domácího celku a nakonec zvítězila 4:3 v prodloužení, což ji vyneslo do čela Charlamovovy divize.

Kontinentální liga:
Jaroslavl - Vladivostok 3:0
CSKA Moskva - Lada Togliatti 1:2 (za hosty Zaťovič 1+0)
HK Soči - Chabarovsk 6:4 (za hosty Kolář 0+2, Zohorna 0+1)
Čerepovec - Kazaň 3:4 v prodl.

Reklama

Související témata: