Hlavní obsah

Chanty-Mansijsk - Dynamo 2:5Petružálek prvním gólem po návratu do KHL pomohl Dynamu k výhře

Moskva

Útočník Jakub Petružálek dal svůj první gól po návratu do Kontinentální hokejové ligy. Dynamo Moskva i díky jeho příspěvku vyhrálo na ledě Jugry Chanty-Mansijsk 5:2 a přerušilo sérii čtyř porážek. Petružálek se bodově prosadil ve třetím utkání za Dynamo, do kterého přestoupil zhruba před dvěma týdny po odchodu ze švédského Örebra.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejista Jakub Petružálek.

Článek

Petružálek skóroval v KHL poprvé od loňského 11. října, kdy se trefil v barvách Jekatěrinburgu. O měsíc později z osobních důvodů angažmá v Avtomobilistu ukončil a sezonu dohrál v Litvínově, kterému pomohl získat vytoužený mistrovský titul.

Nejproduktivnější český hráč v soutěži Jan Kovář přispěl jednou asistencí k vítězství Magnitogorsku nad Spartakem Moskva 4:0. Český útočník nasbíral v posledních čtyřech zápasech šest bodů a celkem má na kontě 14 gólů a 29 přihrávek z 41 utkání. Magnitogorsk ukořistil druhou výhru z posledních sedmi duelů a vede Východní konferenci.

Útočník Marek Kvapil v prvním zápase po přestupu z Medveščaku Záhřeb do Nižněkamsku nasbíral tři asistence a podílel se na vítězství Něftěchimiku nad Podolskem 5:3. Jeho tým vedl po první třetině 3:0, ale v 35. minutě byl stav 3:3. Ve 43. minutě Kvapil asistoval u vítězné branky, kterou dal Ryan Stoa. Druhý nejproduktivnější český hráč v KHL zaokrouhlil svou bilanci na 30 bodů (10+20). Nižněkamsk uspěl po sérii tří porážek.

Lukáš Kašpar dal vítězný gól Slovanu Bratislava proti Torpedu Nižnij Novgorod, které svěřenci kouče Miloše Říhy zdolali 3:0. Český útočník otevřel skóre ve čtvrté minutě v přesilové hře. Slovan si připsal druhé vítězství po předchozí sérii pěti proher.

Kontinentální hokejová liga
Chanty-Mansijsk - Dynamo Moskva 2:5 (za hosty Petružálek 1+0)
Magnitogorsk - Spartak Moskva 4:0 (Jan Kovář 0+1)
Ufa - Petrohrad 2:1 v prodl.
Nižněkamsk - Viťaz Podolsk 5:3 (za domácí Kvapil 0+3)
Slovan Bratislava - Nižnij Novgorod 3:0 (Kašpar 1+0)

Reklama

Související témata: