Hlavní obsah

Říha dotlačil Slovan do play off a vyzve Radulova: Je to vítězství pro celé Slovensko

Bratislava

Slovenský zástupce v Kontinentální hokejové lize Slovan Bratislava si letos zahraje play off. V dramatickém pondělním utkání proti Dinamu Riga získal dva body, když k postupu mezi osm nejlepších týmů Západní konference mu stačil i jeden bod. V prvním kole vyřazovací části se utká s vítězem konference moskevským CSKA v čele s Alexandrem Radulovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový trenér Miloš Říha.

Článek

Český trenér Slovanu Miloš Říha tak splnil základní cíl, kterým byl postup do play off. Ale do Moskvy vzkázal: „Věřím, že se favorita nezalekneme a soupeře hodně potrápíme. Je to obrovská motivace. Představte si, že bychom vyřadili CSKA, tak neprojdeme Bratislavou."

Slovan je přitom jediným mužstvem v celé KHL, které dokázalo v aktuální sezóně porazit CSKA hned dvakrát. Na svém ledě zvítězil Slovan 3:2 po nájezdech a v Moskvě triumfoval 2:0. „CSKA je obrovským favoritem ale trochu nám může pomoct, že jsme je dvakrát porazili," připustil Říha.

Nedorazili jsme je

V utkání s Rigou vedl Slovan po druhé třetině 2:0, ale v poslední části hry náskok ztratil a na konci se obával o výsledek. Nakonec zvítězil brankou v prodloužení 3:2. „Věděl jsem, že mužstvo je dobře namotivováno, ale ukázalo se, že bylo až přemotivováno. Dali jsme dva góly, ale nedorazili jsme je. Ve třetí třetině jsme začali bránit výsledek a to my neumíme," zlobil se kouč po utkání.

Ale pochopitelně neskrýval nadšení z postupu do play off. „Je to nádherný. Je to vítězství pro Slovan, ale i pro Slovensko," uvedl. Říhu trochu mrzí, že až devět hráčů Slovanu má reprezentační povinnosti. V českém národním mužstvu se objeví Lukáš Kašpar a Tomáš Kundrátek.

„Jsem rád, že máme devět reprezentantů, ale slovenská reprezentace by mohla pochopit, že jsme se někam dostali a chceme uspět. Spoustu hráčů už mají vyzkoušených a spoustu hráčů nám tady mohli nechat. Myslím si, že i my reprezentujeme Slovensko a velmi dobře," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články