Hlavní obsah

Francouzi si spletli Slovensko s Polskem. Letenky na MS mají do Krakova

KOŠICE

Týden před mistrovstvím světa na Slovensku se terčem posměchu stali hokejisté Francie, kteří sice míří do Košic, ale letenky mají do polského Krakova, který pochopitelně nemá s mistrovstvím nic společného. Chybu způsobila agentura, která francouzským hokejistům zajišťovala letenky.

Článek

Představitelé francouzského hokejového svazu jen nevěřícně kroutili hlavami, když si přečetli na letenkách cíl přistání svého letu. „Je to pravda. Chybu udělala agentura, kterou si francouzský tým najal, aby jim zajistila letenky na Slovensko. Ta si však z nějakého důvodu spletla Slovensko s Polskem a zabukovala je do Krakova,“ potvrdil slovenskému deníku Plus šéf organizačního výboru v Košicích Petr Handl.

Francouzi měli dorazit do Košic koncem příštího týdne, ale jejich plány se nejspíš změní. „Snaží se ještě letenky přebukovat. Jejich výprava ale čítá téměř čtyřicet lidí, tak to nebude nijak levné,“ dodal Handl.

Trable Francouzů zaskočily i ředitele organizačního výboru MS 2011 Igora Nemečka. „Když mi to Petr Handl oznámil, málem jsem naboural. Nechápu, jak se taková věc může stát. Pokud si nepřebukují letenky, budeme pro ně muset poslat autobus do Krakova, abychom je přivezli do dějiště šampionátu. Náklady na přesun si ale budou muset zaplatit,“ sdělil Nemeček.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.