Hlavní obsah

Rozjetého Jágra teď reprezentace nezajímá. Češi ho ale milují a těší se na OH, píší v USA

New Jersey

Před sezónou už mu v zámoří příliš nevěřili, jenže jedenačtyřicetiletý veterán Jaromír Jágr dál ukazuje, že na nejlepší soutěž světa stále má. Suverénně vede bodování i tabulku střelců ve svém New Jersey a těsně za Jiřím Hudlerem mu patří v aktuální sezóně druhá příčka mezi nejproduktivnějšími Čechy. Na blížící se olympiádě v Soči by tak mohl znovu patřit k tahounům reprezentace, jenže sám nad tímto vrcholem sezóny momentálně vůbec nepřemýšlí.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu New Jersey.

Článek

„Doma v České republice má Jágr nevídanou popularitu, asi takovou, jakou míval v Americe Michael Jordan. Hokejem poblázněný národ už se také nemůže dočkat olympiády v Soči a odčinění čtyři roky starého propadáku z Vancouveru, kde skončili Češi sedmí," píše americký list z New Jersey The Star-Ledger.

Jenže sám Jágr před středečním zápasem proti Ottawě, v němž vstřelil 693. gól v zámoří a zároveň 122. vítězný, americkým novinářům řekl, že se reprezentací momentálně vůbec nezabývá.

Není důvod být v kontaktu

„Není vůbec důvod, abych byl teď s týmem nějak v kontaktu," řekl kladenský odchovanec. „Mám teď práci tady a oni (reprezentace) to chápou. Pro mě je důležité, aby se mi teď dařilo v dresu Devils. Až přijde čas, budu se zase koncentrovat na reprezentaci," dodal.

Kouč národního týmu Alois Hadamczik také nedávno potvrdil, že s Jágrem pro Soči napevno počítá. „Jarda se staví k Soči velmi pozitivně, a pokud mu zdraví vydrží, tak tam rozhodně pojede," prozradil kouč.

Slavný hráč s číslem 68 by tak nastoupil v Rusku už na své páté olympiádě. Na turnaji pod pěti kruhy už zaznamenal sedm gólů a dvacet kanadských bodů a vybojoval zlatou (Nagano) a bronzovou medaili (Turín).

Jak nedávno řekl v zámoří se svým typickým humorem, hry v Soči rozhodně nebere nijak sentimentálně, protože uvažuje, že nastoupí i na olympiádě v roce 2018, kdy mu bude 46 let. "Nezapomeňte, že v té době budu hrát v Evropě a budu zvyklý na široké kluziště. Navíc tam nejspíš nebudou hráči z NHL," vtipkoval.

Reklama

Související témata: