Hlavní obsah

Jako Hašek? Neuvirth nadchl NHL parádním zákrokem

Michal Neuvirth vinou zranění a konkurence v podobě Jhonase Enrotha nastoupil v této sezóně jen k 16 utkáním v NHL. V noci na sobotu však ukázal, že by v Buffalu možná zasloužil více prostoru. Proti Tampě Bay čelil 47 střelám, ale za jeho zády skončily jen dvě. Český gólman tak byl s úspěšností 95,7 % po zásluze vyhlášen největší hvězdou zápasu, i když jeho tým prohrál 1:2. Hlavním momentem večera byl Neuvirthův výstavní zákrok při šanci Bretta Connollyho.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Brankář Buffala Michal Neuvirth.

Článek

Blížil se závěr druhé třetiny a stav byl 1:1, když se na modré čáře dostal k odraženému kotouči útočník Blesků. Connolly se propracoval až před Neuvirtha a po následné kličce do forhendu už se zdálo, že pohodlně zakončí do odkryté brány, v tom však český gólman parádně položil lapačku do soupeřovy střely a zabránil jistému gólu. Na videu je vidět, že sám Connolly nemohl uvěřit, že jeho šance neskončila brankou

Tampa Bay se nakonec dočkala vedoucí trefy ve třetí třetině, kdy se prosadil Steven Stamkos. Domácí tak vyhráli 2:1 a Neuvirth přes svůj skvělý výkon odcházel zklamaný. Jeho vystoupení však možná dalo vzpomenout na úspěšnějšího krajana Dominika Haška, který své nejúspěšnější období prožil právě v Buffalu a během tohoto ročníku byl uveden do Síně slávy NHL.

Statistiky českých brankářů v této sezóně NHL
Petr Mrázek8 utkání91,9% úspěšnost zákroků2,31 obdržených gólů na zápas
Ondřej Pavelec2790,9 %2,47
Michal Neuvirth1690,9 %3,36

Reklama

Související témata: