Hlavní obsah

Hertl se vrátil z farmy do San Jose: Trochu jiný hokej, skoro všichni se prali

Český hokejový útočník Tomáš Hertl se podle předpokladů po pauze pro Utkání hvězd NHL v úterý vrátil z farmy ve Worcesteru zpět do prvního týmu San Jose. Jednadvacetiletý slávistický odchovanec při prvním pobytu v nižší AHL odehrál dva zápasy a připsal si v nich dvě asistence. Hertl to přivítal jako cennou zkušenost a byl rád, že během přestávky NHL zůstal v zápasovém rytmu.

Foto: Trevor Hagan, ČTK/AP

Zraněný útočník San Jose Tomáš Hertl (uprostřed) opouští v doprovodu spoluhráčů ledovou plochu ve Winnipegu.

Článek

"Je to trošku jiný hokej. Více soubojů. Před druhým utkáním při rozcvičce se tam ve středu hřiště téměř všichni prali. To jsem ještě nikdy neviděl," řekl deníku San Jose Mercury News Hertl, který odehrál dva zápasy proti Albany. V pátek při domácí porážce 2:3 přihrál v přesilovce na gól Mirca Muellera a v odvetě venku asistoval při vítězství 2:1 v prodloužení u vítězné trefy Dylana DeMela.

Hertl nastoupil na centru, kam se v posledních zápasech přesunul i v San Jose. Pochvaloval si, že měl už lepší bilanci na vhazování než v duelech za Sharks a dostal se na úspěšnost okolo 80 procent.

"Byly to dobré zápasy. Snažil jsem se hrát stejně a makat. Ze dvou zápasů jsme jeden vyhráli a jeden prohráli. Byla to pro mě dobrá zkušenost," dodal Hertl, který si v této sezóně NHL připsal v 48 zápasech 17 bodů za osm branek a devět asistencí. Bilanci bude moci rozšířit ve čtvrtečním utkání proti Anaheimu.

Restartuje fazónu z úvodu loňské sezóny?

Hertl se pokouší vrátit do formy z úvodu minulého ročníku, kdy na začátku angažmá v zámoří uchvátil a v prvních třech zápasech vstřelil šest branek. V duelu proti New Yorku Rangers zazářil čtyřmi trefami a efektním zakončením blafákem s hokejkou mezi nohama. V sezóně ale odehrál jen 37 duelů a v nich si připsal 25 bodů a 15 gólů.

Po polovině prosince jej totiž téměř až do závěru ročníku vyřadilo zranění kolena po zákroku Dustina Browna z Los Angeles. Hertl se vrátil těsně před play off a v něm zaznamenal v sedmi duelech pět bodů za dvě trefy a tři asistence.

Pak ještě reprezentoval na mistrovství světa v Minsku a připsal si v šesti zápasech šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Na světovém šampionátu se představil i o rok dříve ve Stockholmu. San Jose jej draftovalo v roce 2012 v prvním kole jako 17. v pořadí, Hertl do NHL odešel až po dalším roce stráveném v extraligové Slavii.

Reklama

Související témata: