Hlavní obsah

Jágr míří za Fleischmannem. New Jersey ho vyměnilo na Floridu!

Newark

V New Jersey dostával na ledě čím dál méně prostoru, naděje na postup do play off se rozplývaly, a tak si legendární hokejový útočník Jaromír Jágr přál, aby ho Devils vyměnili jinam. Ve čtvrtek, jen čtyři dny před uzávěrkou přestupů v NHL, se dočkal. Nejproduktivnější Evropan v dějinách zámořské soutěže byl poslán na Floridu, kde se potká s krajanem Tomášem Fleischmannem. Panteři za třiačtyřicetiletého forvarda obětovali právo výběrů ve druhém kole letošního draftu a třetím kole v příštím roce.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Útočník Jaromír Jágr byl vyměněn z New Jersey na Floridu.

Článek
Fotogalerie

Jágr tak v NHL oblékne už dres osmého klubu. Po Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadelphii, Dallasu, Bostonu a New Jersey se stěhuje na prosluněnou Floridu. Ani s ní ale nemá kladenský odchovanec jistotu, že si letos po roční pauze zahraje o Stanleyův pohár.

Jistě, Panthers jsou v lepší pozici než Ďáblové. V tabulce Východní konference se sice nacházejí mimo elitní osmičku, která postoupí do play off, na osmý Boston ale ztrácejí pouhé dva body, přičemž do konce základní části ještě mají před sebou dvaadvacet zápasů. Florida není pravidelným účastníkem vyřazovacích bojů, od roku 2000 se do nich probojovala jen jednou (2012).

Ten nejbližší odehrají Panteři už v noci na pátek proti Chicagu, Jágr ale do něj pochopitelně ještě nezasáhne. Premiéru v dresu Panthers by si tak mohl odbýt v sobotu, v novém domácím prostředí proti Buffalu.

Na ledě dostával méně prostoru

Jágr opouští New Jersey po dvou sezónách. V té minulé byl nejproduktivnějším hráčem Ďáblů, což dlouho platilo i pro letošní ročník, v němž v 57 zápasech zaznamenal jedenáct branek a osmnáct asistencí. V posledních osmi střetnutích ale vyšel bodově naprázdno a propadl se na třetí příčku. I kvůli tomu, že po odvolání hlavního kouče Petea DeBoera na konci prosince dostával na ledě podstatně méně prostoru.

„Ať se zeptáte jakéhokoliv hráče, který je zvyklý hrát hodně minut a jemuž se tento čas najednou takto sníží, je to pro něj těžké. Když už se dostanete k puku, ani pořádně nevíte, co s ním dělat," prohlásil vítěz dvou Stanley Cupů s Pittsburghem, pětinásobný držitel Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části NHL a vítěz Hart Trophy pro nejužitečnějšího hokejistu sezóny 1998/99 v tomto týdnu v rozhovoru pro nj.com.

Co říkáte na Jágrovu výměnu do Floridy?
Je to skvělá volba
6,7 %
Zasloužil si odejít do lepšího týmu
88,7 %
Škoda že nezůstal v New Jersey
4,6 %
Celkem hlasovalo 23868 čtenářů.

Reklama

Související témata: