Hlavní obsah

Jágr byl vyměněn do ráje pro důchodce, vtipkují německá média

Sunrise

Palmy, písčité pláže, moře a žhavé slunce. Florida je lákavou destinací, která přitahuje dovolenkáře ze všech koutů světa. Hokej tu příliš netáhne. Ani zdaleka nepatří v této lokalitě k nejoblíbenějším sportům. Lidé jezdí na jih USA hlavně odpočívat, relaxovat, užívat si, na což upozorňují i některá německá média. "Legenda Jágr byl vyměněn do ráje pro důchodce," hlásá titulek německého internetového deníku Spiegel-Online, který stejně jako ostatní média ve čtvrtek informoval o trejdu legendárního útočníka do týmu Panthers.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nová posila Floridy Panthers Jaromír Jágr

Článek

Panteři sídlící v městě Sunrise mají problémy s návštěvností. Letos jich chodí nejméně z celé NHL. Vedení klubu věří, že s příchodem Jágra zájem o hokej vzroste. Již během čtvrtečního zápasu s Chicagem, které nakonec Panteři prohráli 0.3, si fanoušci mohli zakoupit první dresy slavné 68.

„Věřím, že Jaromír zavede náš tým do ‚země zaslíbené'," slibuje si generální manažer klubu Dale Tallon od nové akvizice hlavně to, že mužstvu pomůže do play off. "Je vzrušující sledovat, jak hraje. Velice mě těší, že jde k nám," radoval se.

Jágr hraje déle než Florida

Zajímavostí je, že Jágr hraje v NHL déle než celý klub Florida Panthers. Tým vznikl v roce 1993, v té době vlastnil kladenský odchovanec již dva prsteny za vítězství ve Stanley Cupu. Ještě pikantnější je fakt, že hned deset hráčů ze současného kádru Floridy ještě ani nebylo na světě, když Jágr v dubnu 1991 v NHL debutoval.

Například Aaron Ekblad, jednička loňské draftu NHL, kterého si vybrala Florida, se narodil v roce 1996. Tedy ve stejném roce, kdy Jágr zaznamenal v dresu Pittsburghu s 62 góly a 149 body svou nejlepší sezónu v zámoří, alespoň co se produktivity týká.

Největšího úspěchu dosáhlo mužstvo v roce 1996, kdy postoupilo až do finále soutěže, kde podlehlo Coloradu. Letos zatím Panteři balancují na hraně play off. Ve Východní konferenci jsou devátí, na osmý Boston, který má o zápas méně, ztrácí dva body.

Pomůže Jaromír Jágr Floridě do play off?
Ano
82,2 %
Ne
17,8 %
Celkem hlasovalo 32529 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Ráj