Hlavní obsah

Rána pro Růžičku! Židlický byl vyměněn do Detroitu, šance na jeho start v Praze ochably

Newark

Měl být klíčovým mužem trenéra české hokejové reprezentace Vladimíra Růžičky pro letošní světový šampionát v Praze, jenže obránce Marek Židlický byl v poslední přestupový den v NHL vyměněn z New Jersey do Detroitu a naděje na jeho účast na MS se tak rapidně snížily.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Marek Židlický (vlevo) ještě v dresu New Jersey.

Článek

„Nemá cenu si nic nalhávat, Židlu pojedu přemlouvat. Už minulou sezónu jsem ho zkoušel umluvit, ale nepodařilo se to. Tak to jedu zkusit znova, protože takového beka na domácím mistrovství na přesilové hry zkrátka potřebujeme," plánoval si před prosincovou zámořskou cestou kouč Růžička.

Realita NHL je ale neúprosná. Po Jaromíru Jágrovi tým Devils opustil i Židlický. Za volbu ve třetím kole draftu 2016 byl vyměněn do Detroitu. Pokud Rudá křídla postoupí letos do finále Stanley Cupu, půjde už o volbu ve druhém kole.

Podle serveru nj.com rodák z Mostu ještě v pondělí trénoval se spoluhráči v New Jersey, pak byl ale povolán na pohovor a po něm už si ostřílený bek musí začít balit věci. Dres Devils oblékal tři roky, po sezóně mu končí roční smlouva i s bonusem na čtyři milióny dolarů, v červenci se může stát nechráněným volným hráčem.

Zatímco New Jersey už má jen teoretickou šanci na účast v play off, Detroit figuruje v tabulce Východní konference na páté příčce s desetibodovým náskokem na osmý Boston a jeho účast v bojích o Stanley Cup, která by notně zkomplikovala Židlického účast v Praze, je naopak velmi pravděpodobná.

V této sezóně odehrál exkladenský hokejista za Ďábly 63 zápasů, v nichž nasbíral 23 bodů (4 +19) a připsal si sedm mínusových bodů.

Reklama

Související témata: