Hlavní obsah

Dojemný příběh! Prosím, prosím, pošlete mi tatínka domů, žádala dcerka. Přestup zařídila!

Nenašel by se hráč, který by měl z výměny v posledním dni přestupního termínu zámořské NHL takovou radost, jako Jordan Leopold. Čtyřiatřicetiletý americký obránce se na poslední chvíli stěhuje z Columbusu do rodné Minnesoty. A vděčí za to své teprve jedenáctileté dceři Jordyn.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový obránce Jordan Leopold.

Článek

Leopold v Minnesotě vystudoval i univerzitu. Jeho rodina zde stále žije, on však za Divočáky nikdy nenastoupil. Právě odloučení od svého táty nesla jeho rodina velmi těžce.

Dokonce tak trpce, že se jeho dcerka Jordyn rozhodla v lednu napsat dopis trenérům Minnesoty, jestli by jeho tatínka nemohli v přestupním termínu získat z Columbusu.

„Táta se bez rodiny cítí osamělý, já jsem bez něho úplně ztracená. Celá rodina bydlíme v Minnesotě a táta chybí i mojí mámě, mým dvěma sestrám a bráchovi. Tatínek má v týmu převážně mladé spoluhráče, navíc ani moc nehraje. Trvá to už od listopadu a takhle to už dál nechceme nechat," rozepsala se Jordyn v dopise a mluvila i za svou matku a své tři sourozence.

„Minnesota navíc nevyhrává moc zápasů a vás, milí trenéři, to jistě štve. Ale váš tým potřebuje nějaké jiné obránce. Mohli byste tedy prosím, prosím, prosím, požádat Blue Jackets o výměnu?," ptala se malá Jordyn.

Dcera prostě chtěla mít tátu doma...

„Vůbec jsem neměl tušení, že to napsala," přiznávala její matka Jamie. „Někdy v lednu jsem to dala na facebook a ukázala to svým kamarádům a rodině. Každý mi na to řekl: pošli to dál, určitě to pošli! Opravdu jsem ale dlouho váhala, jestli to udělat, protože Columbus fakt máme rádi a nechtěli jsme tím nikoho naštvat. Jenže moje dcera prostě chtěla mít svého tátu doma."

A toho se nakonec dočkala. Pár hodin před přestupovou uzávěrkou Modrokabátníci poslali Leopolda do Minnesoty výměnu za Justina Falka a výběr v pátém kolem letošního draftu.

„Vyměnit Jordana bylo tou správnou věcí pro chlapa, který byl u nás příkladným profesionálem. Perfektním způsobem pro nás odvedl všechno, co jsme po něm žádali. Teď se vrací domů ke své rodině. Děkujeme mu za všechno, co pro nás udělal. Opravdu to byl profík," prohlásil generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen.

Leopold v NHL debutoval v roce 2002. Od té doby oblékal dresy Calgary, Colorada, Floridy, Pittsburghu, Buffala, St. Louis a Columbusu. V součtu s play off odehrál 718 zápasů, v nichž vstřelil 67 branek a přidal 163 asistencí.

Reklama

Související témata: