Hlavní obsah

Zabiják Vrbata září i bez Sedinů, už je v Top 10 střelců celé NHL

Vancouver

Parádní střeleckou sezónu si užívá český hokejista Radim Vrbata, který se stal hlavní hvězdou při výhře Vancouveru nad St. Louis 4:1. Svým 31. gólem v sezóně se vyšvihl do elitní desítky kanonýrů celé NHL. A navíc svůj tým táhne do play off. „Vrbata? To je nejlépe investovaných 10 miliónů dolarů od Canucks za celá léta,“ píše list Vancouver Sun.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Útočník Vancouveru Canucks Radim Vrbata skóruje proti St. Louis.

Článek

Vrbata má z posledních šesti zápasů velmi lichotivou bilanci pěti gólů a jedenácti bodů. V NHL září a vůbec ho nelimituje fakt, že nehraje po boku slavných bratrů Sedinových, ale ve druhém útoku s Boninem a Higginsem.

„Bonino s Higginsem sice nejsou Sedinové. Alespoň tak nevypadali, dokud s nimi nezačal hrát Vrbata," vtipkuje vancouverský deník.

„Mít Vrbieho v lajně je obrovská pomoc. Kolem brány je to zabiják. Připravíte mu tři šance za zápas a on určitě jednu z nich vždy promění," uznal Higgins po pondělním vítězství 4:1, po němž má Vancouver pětibodový náskok na první nepostupovou pozici, kterou okupuje Los Angeles.

Je neuvěřitelný, chválí kouč

Vrbata kývl na nabídku Vancouveru na dvouleté angažmá za 10 miliónů dolarů především proto, že si chtěl zahrát vedle dvojčat Sedinových. Paradoxem je, že se mu mimořádně daří, aniž by poslední dobou vedle slavných Švédů nastupoval.

Kouč Willie Desjardins před šesti týdny přesunul Vrbatu do druhého útoku, aby rozložil útočnou sílu do více formací. A své rozhodnutí si nemůže vynachválit.

„Radim je neuvěřitelný. Dobré na něm je, že nebyl naštvaný, když musel opustit Sediny. Přitom sem přišel právě proto, aby si s nimi mohl zahrát. Přesunul jsem ho ale k Boninovi a on to vzal úplně v pohodě. Říkal: Jo, tohle by mohlo taky fungovat," prozradil trenér.

Vrbata v této sezóně nastřílel více gólů než kterýkoliv hráč Canucks od sezóny 2010/11, kdy Daniel Sedin dosáhl na metu 41 gólů a se 104 body vyhrál Art Ross Trophy.

Tabulka střelců NHL:
1. Alex Ovečkin (WSH)75 zápasů/49 gólů
2. Steven Stamkos (TBL)77/40
3. Rick Nash (NYR)74/40
4. Max Pacioretty (MTL)77/37
5. Vladimir Tarasenko (STL)76/36
6. Joe Pavelski (SJS)76/36
7. Tyler Seguin (DAL)67/35
8. John Tavares (NYI)77/34
9. Corey Perry (ANA)77/34
10. Radim Vrbata (VAN)73/31

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články