Hlavní obsah

Další pocta pro Hudlera. Český útočník byl v NHL zvolen druhou hvězdou měsíce

Aktualizováno

Skvělá březnová forma vynesla českému hokejistovi Jiřímu Hudlerovi z Calgary ocenění pro druhou hvězdu měsíce března v NHL. Anketu vyhrál gólman Ottawy Andrew Hammond, třetí skončil další brankář Devan Dubnyk z Minnesoty.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Jiří Hudler (vpravo) jásá, v NHL se opět vešel mezi nejlepší trojici hráčů měsíce.

Článek

Hudler svou životní sezónu v březnu vyšperkoval 23 kanadskými body a byl nejproduktivnějším hráčem měsíce. S 13 asistencemi byl rovněž nejlepším nahrávačem. Calgary pomohl k devíti výhrám z 15 utkání. V dalších třech duelech jeho tým získal alespoň bod a díky úspěšnému období se posunul na pozice znamenající účast v play off.

Jednatřicetiletý Hudler bodoval ve dvanácti zápasech a v produktivitě NHL se s koncem měsíce vyšplhal už na osmé místo. S 71 body ze 74 zápasů je pět bodů za nejlepším Čechem Jakubem Voráčkem z Philadelphie a osm bodů za lídrem Sidneym Crosbym z Pittsburghu.

Jeho 23 bodů je nejlepším počinem za jeden měsíc v této sezóně NHL. Z hráčů Calgary prožil produktivnější měsíc naposledy v prosinci 2006 Jarome Iginla (26 bodů).

Hammond, jenž dostal v NHL poprvé šanci v základní sestavě koncem února, vychytal Ottawě v březnu deset výher ve dvanácti zápasech. Jeho kolega Dubnyk byl ještě úspěšnější, když v 11 utkáních slavil plný počet bodů.

Nováčkem měsíce byl zvolen útočník Calgary Johnny Caudreau, jenž z 15 utkání vytěžil sedm gólů a devět asistencí. Na toto ocenění aspiroval i David Pastrňák z Bostonu, který měl v březnu ze stejného počtu zápasů bilanci 3+10.

Reklama

Související témata: