Hlavní obsah

Rušný červen u Zachů. Dcera si vzala fotbalistu, syn získal vysněný klub v NHL

Sunrise

V rodině Zachových je červen opravdu přelomovým měsícem. Nejprve se dcera Leona provdala za českého fotbalového reprezentanta Theodora Gebre Selassieho. Syn Pavel v noci na sobotu úspěšně prošel prvním kolem draftu, když si jej jako šestého v celkovém pořadí vybrali do New Jersey Devils.

Foto: Steve Mitchell, Reuters

Pavel Zacha obléká dres New Jersey.

Článek

„Odnášíme si silné zážitky na celý život. Devils jsme si z více důvodů přáli ze všeho nejvíc. Málokdy takové přání skutečně vyjde," píše na svých stránkách zacha-hokej.cz pyšný otec. „Dnes budu po delší době klidně spát. Byla to dnes neskutečná jízda se skvělým koncem," pokračuje k dění na draftu.

V něm jeho syn dosáhl nejlepšího českého výsledku od roku 2003, kdy byl ze šesté příčky vyvolán zástupci San Jose Milan Michálek. Právě Pavel Zacha starší byl prvním gratulantem poté, co byl jeho syn vyzván k cestě na pódium pro dres Ďáblů.

Zlomový okamžik v synově životě přitom přišel krátce po svatbě jeho sestry s Theodorem Gebre Selassiem, které se sám Zacha mladší nemohl zúčastnit kvůli velkému vytížení kolem draftu. V rodině Zachových se netají tím, že sportovní kariéře syna Pavla obětují mnohé. Jeho prosazení v nejprestižnější hokejové soutěži už je přitom zase o výrazný krok blíže.

Pozornost rodiny nyní upoutává i vnuk Noe, roční syn Leony a Theodora Gebre Selassieových. Pavel Zacha starší ve své filozofii výchovy zvané Kamevéda prosazuje, aby příprava dítěte ke sportovní kariéře započala už krátce po narození. „Maličký Noe představuje další obrovskou posilu i pro Kamevédu," napsal Zacha starší na svůj web po narození vnuka.

On sám je velmi přesvědčen o svých schopnostech vychovávat vrcholové sportovce. Ve své knize Jak vychovat šampiona například prohlašuje: „Ještě dnes bych si dovolil prohlásit, že pokud bych dostal do péče šikovné zdravé dítě, dokázal bych z něj vychovat českou tenisovou jedničku. Pokud by tedy v procesu Kamevédy představoval tenis prioritu číslo jedna."

Reklama

Související témata: