Hlavní obsah

Zachovi aplaudovali v New Jersey fanoušci, Eliáš mu podepíše společnou fotku

Newark/Praha

V pátek přijímal gratulace na Floridě, kde si jej jako šestého v pořadí a vůbec prvního evropského hráče vybralo v draftu NHL New Jersey, o dva dny později už hokejistovi Pavlu Zachovi aplaudovali fanoušci Devils. V domácí hale Ďáblů Prudential Center se sešli držitelé permanentních vstupenek pro nadcházející sezónu s klubovým vedením, které nadšeným příznivcům nečekaně osobně představilo právě Zachu.

Foto: Steve Mitchell, Reuters

Pavel Zacha obléká dres New Jersey.

Článek
Fotogalerie

Pavel Zacha

A brněnský rodák dobře věděl, jak se fanouškům Devils zavděčit. Při zhruba deset minut trvajících dotazech vyprávěl, jak New Jersey už odmalička držel palce, hlavně kvůli svým krajanům Patriku Eliášovi, Petru Sýkorovi nebo později Jaromíru Jágrovi.

„Teď, když jsem součástí této organizace i já, je to úžasný pocit a jsem za to strašně rád," usmíval Zacha a neznejistěl ani vzápětí, když k němu přilétla otázka, jestli bude už v příští sezóně součástí prvního týmu Ďáblů.

„To se musíte zeptat těchto pánů vedle," otočil se směrem ke generálnímu manažerovi Rayi Sherovi a hlavnímu kouči Johnu Hynesovi. „Nemáme na to předem stanovený pohled. Ale Pavel rozhodně přijede na nováčkovský přípravný kemp. A když se mu bude dařit, dostane šanci i dál," prohlásil Shero, který si od českého talentu hodně slibuje.

S nadšením přijal zprávu o Zachově příchodu jeho krajan Patrik Eliáš. Nejproduktivnější muž v dějinách Devils svému o jednadvacet let mladšímu krajanovi ihned zavolal. „Říkal mi, že být draftován je jen první krok a že mě teď čeká tvrdá práce," prozradil Zacha.

Eliáš: Zacha může být skvělým hráčem

„Po hokejové stránce jsem slyšel, že má předpoklady být skvělým hráčem. Talent sice někdy nestačí, ale je ve správné organizaci. New Jersey dává šanci spoustě mladých kluků, takže je na skvělém místě," uvedl Eliáš, který se se Zachou potkal už před dvanácti lety. Byť si na to nepamatoval.

V roce 2003 totiž Eliáš přivezl získaný Stanley Cup do rodné Třebíče, za jejíž mládežnický tým tehdy Zacha nastupoval. A bez ostychu se s Eliášem a slavnou trofejí nechal vyfotografovat. Taky že na toto téma musela při vzájemném hovoru přijít řeč.

„Zeptal jsem se ho, jestli mi fotku podepíše. Odpověděl, že ano, což je úžasné. Byl to výborný hovor, opravdu jsem si to užil," neskrýval Zacha radost.

Reklama

Související témata: