Hlavní obsah

Beleskey podepsal s Bostonem, Detroit posílí vítěz Stanley Cupu Richards

New York

Další přesuny volných hráčů jsou skutečností. Vedení Bostonu uzavřelo v NHL dlouhodobý kontrakt s Mattem Beleskeym. Sedmadvacetiletý útočník, jenž hrál dosud pouze za Anaheim a byl jedním z nejžádanějších volných hokejistů na trhu, si za pět let vydělá celkem 19 miliónů dolarů. Z dalších známějších jmen Brad Richards, jenž nedávno slavil s Chicagem zisk Stanleyova poháru a ve středu se stal volným hráčem, podepsal roční kontrakt s Detroitem.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Antoine Vermette (vpravo) v dresu Chicaga slaví se spoluhráčem Teuvo Teräväinenem rozhodující gól pátého finálového duelu. Jeho novým působištěm je Arizona.

Článek

Beleskey má za sebou průlomovou sezónu, v níž dosáhl na osobní maxima v počtu kanadských bodů i gólů. Za 65 utkání základní části si připsal 32 bodů díky 22 brankám a deseti asistencím. V 16 kláních play off přidal osm tref a nahrávku.

"Myslím, že Boston je dobré rozhodnutí. Je zde spousta skvělých mladých hráčů, ale i těch, kteří něco zažili, a také těch, co vyhráli Stanley Cup. Věřím, že se svým stylem hry mohu být pro Bruins užitečný. Po minulé sezóně, v níž se mi podařilo nastřílet nějaké góly, se už těším na tu novou," prohlásil Beleskey.

Ten má celkem v základní části NHL na kontě 329 startů a 112 bodů (57+55). V play off přidal za 34 utkání 13 branek a čtyři nahrávky.

Bruins rovněž získali výměnou z Floridy dalšího útočníka Jimmyho Hayese. Opačným směrem putoval Reilly Smith a také kontrakt na Marca Savarda, jenž však od sezony 2010/11 nehraje kvůli přetrvávajícím potížím po otřesu mozku.

Richards může být prvním centrem

Pětatřicetiletému Richardsovi, mistru světa z roku 2004, zajišťuje roční kontrakt s Detroitem příjem ve výši tří miliónů dolarů, s bonusy se pak tato částka může vyšplhat ještě o milión výše.

Jak avizoval generální manažer Red Wings Ken Holland, Richards pro něho bude druhým centrem týmu. Při nejistotě ohledně rekonvalescence Pavla Dacjuka po operaci pravého kotníku však může být na startu sezóny středním útočníkem číslo jedna.

O Richardse byl zájem i v Chicagu, kde loni podepsal roční smlouvu, ale hráč zvolil raději jistotu. "Nechtěl jsem čekat polovinu léta. Věděl jsem, že tým Chicaga čeká docela hodně změn. Chtěl jsem si léto raději užít, proto jsem skočil po této možnosti - další klasický klub s velkou historií," prohlásil Richards.

Ten již v NHL hájil kromě Blackhawks také barvy Tampy, s níž slavil Stanley Cup v roce 2004, Dallasu a newyorských Rangers. Celkem má na kontě v základní části 1058 utkání a 904 bodů (288+616), ve vyřazovacích bojích stihl v 141 startech 104 bodů, 36 gólů a 68 asistencí. V uplynulém ročníku nastoupil do 76 duelů dlouhodobé části a nasbíral 37 bodů (12+25). V play off přidal ve 23 zápasech tři branky a 11 přihrávek.

Vermette se jako šampión vrací do Arizony

Útočník Antoine Vermette si užil mimořádně úspěšné intermezzo v Chicagu a po čtyřech měsících se vrací do Arizony. Coyotes podepsali s dvaatřicetiletým hokejistou, který se stal ve středu volným hráčem, dvouletý kontrakt. Vermette si za toto období vydělá celkem 7,5 milionu dolarů.

"Budu hned spát mnohem lépe s vědomím, že ho máme zpátky. Měli jsme ho tu vždycky rádi, je jedním z nás, perfektně zapadá do týmu a byl vždy i skvělým člověkem. Navíc nemůže být nikdy špatné, když do kabiny přibude vítěz Stanley Cupu," uvedl pro klubový web generální manažer Arizony Don Maloney.

Vermette načal kariéru v NHL v Ottawě, přes Columbus se během ročníku 2011/12 dostal do Arizony. Chicagu letos vypomohl v závěru sezony, a přestože nepatřil k nejproduktivnějším hráčům Blackhawks, měl zásadní podíl na zisku Stanley Cupu. Ve finále proti Tampě Bay rozhodl vítěznou brankou dva zápasy a přispěl tak k výhře v sérii 4:2.

Za celou sezónu odehrál Vermette v základní části 82 zápasů a připsal si 38 bodů (13+25). V play off ve 20 vystoupeních přidal čtyři góly a tři nahrávky. Celkem v kariéře má na kontě v základní části 834 utkání a 433 bodů díky 194 brankám a 239 asistencím. Ve vyřazovacích bojích přidal v 78 zápasech 13 zásahů a 12 přihrávek.

Williams ve Washingtonu

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Justin Williams zamířil po sedmi letech v Los Angeles do Washingtonu. Držitel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hokejistu play off NHL z loňského roku se s Capitals dohodl na dvouleté smlouvě, která mu zaručí 6,5 miliónu dolarů.

Třiatřicetiletý útočník s Los Angeles vybojoval tituly v letech 2012 a 2014, první mistrovský prsten získal v roce 2006 v dresu Caroliny. Kariéru v NHL zahájil v roce 2000 v Philadelphii. Do Washingtonu přestoupil jako volný hráč, v poslední sezóně dal za Kings v 81 zápasech 18 gólů a přidal 23 asistencí.

"Justin je osvědčený vítěz a máme pocit, že bude skvělým přínosem pro náš klub," řekl generální manažer Capitals Brian MacLellan. "Bylo pro nás důležité získat někoho jeho kalibru, jako hokejistu i zkušeného lídra," dodal.

Zkušený Horcoff se upsal Anaheimu

Útočník Shawn Horcoff se jakožto volný hráč dohodl v NHL na roční smlouvě s Anaheimem. Ta mu zajišťuje příjem 1,75 miliónu dolarů.

Šestatřicetiletý dvojnásobný mistr světa z let 2003 a 2004 strávil minulou sezónu v Dallasu, kde byl i asistentem kapitána Jamieho Benna. V 76 zápasech si připsal 29 bodů za 11 gólů a 18 asistencí.

Horcoff se v základní části prestižní ligy blíží k pokoření mety tisíce utkání. Před příchodem k Stars před dvěma lety hrál výhradně za Edmonton. Na kontě má 949 duelů a 496 bodů (180+316). V 41 zápasech play off přidal 29 bodů díky 11 brankám a 18 nahrávkám.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články