Hlavní obsah

Za bití manželky mu hrozilo devět let. Jaký trest ruský bek z NHL dostal?

Praha
Aktualizováno

Ruský hokejista Vjačeslav Vojnov půjde na tři měsíce do vězení. Obránce Los Angeles se u soudu v Torrance přiznal, že se ve vztahu k manželce Martě Varlamovové dopustil přečinu ublížení na zdraví.

Foto: Profimedia.cz

Ruský hokejový obránce Vjačeslav Vojnov stráví tři měsíce ve vězení.

Článek

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru byl vloni na podzim obviněn z napadení své ženy, která pětadvacetiletého rodáka z Čeljabinsku nechtěla žalovat ani proti němu svědčit. Soudce ale v prosinci rozhodl, že má proti Vojnovovi dostatek důkazů. Rus musel zaplatit kauci ve výši padesáti tisíc dolarů, aby se mohl pohybovat na svobodě.

Vojnov měl manželce způsobit zranění v oblasti obočí, tváře a krku. Podle obžaloby ji udeřil, škrtil a následně prudce strčil na televizi. Po incidentu byl zatčen policií a Varlamovová měla své ošetřující zdravotní sestře přiznat, že ji manžel nezbil poprvé.

Ruský zadák nyní u soudu prohlásil, že se vdává řádného projednávání, které bylo naplánováno na příští týden. Namísto toho uvedl, že se žalobou není ve sporu. Soudce jeho prohlášení přijal a vynesl nepodmíněný trest v délce 90 dní a podmínku na tři roky. Součástí trestu je i povinné roční školení o sebeovládání a osm hodin veřejně prospěšných prací. Pokud by se navíc během trestu znovu provinil vůči své ženě, čekal by ho další rok za mřížemi.

Vojnov přijal zodpovědnost

„Přijímá zodpovědnost za všechno, co během dané noci udělal, a odpyká si rozsudek, který mu soud uložil. Pan Vojnov a jeho manželka věří, že je důležité ukončit domácí násilí v prostředí profesionálního sportu i mimo něj. Oba jsou rádi, že už je tato nepříjemnost za nimi," citoval Vojnovův právní zástupce Rollie Hedges hráčovo prohlášení.

Vojnov musí být s rozsudkem spokojený, neboť mu hrozilo odnětí svobody až na devět let. Stále ale může být vyhoštěn ze Spojených států, o čemž může rozhodnout imigrační soud. To by mu výrazně zkomplikovalo pokračování kariéry v NHL.

Vedení NHL Vojnova bezprostředně po incidentu suspendovalo, a tak musel vynechat 76 zápasů uplynulé sezóny. Před několika týdny ho dočasně vyřadilo z kádru Los Angeles, když si při mimohokejových aktivitách přetrhl achilovku a v březnu musel podstoupit operaci. „Rozsudek soudu považujeme za oprávněný a spravedlivý," oznámili Kings v kraťoučkém prohlášení. K možné budoucí spolupráci s ruským hokejistou se ale nevyjádřili.

Reklama

Související témata: