Hlavní obsah

Talent Zacha má v kapse vytouženou smlouvu s Devils, dostane nejvyšší možný plat

Praha

Podepsáno. Vše se stihlo včas. Nováčkovský kontrakt pro českou hokejovou hvězdičku Pavla Zachu je uzavřen. Osmnáctiletý útočník má v kapse tříletou smlouvu s New Jersey Devils. Informovaly o tom internetové stránky klubu zámořské NHL.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Zacha se při draftu obléká do dresu New Jersey Devils.

Článek

Šestka posledního draftu se může těšit na maximální možný roční plat 925 000 dolarů (22,5 miliónu korun). Kontrakt musel být uzavřen do 15. srpna. Řada dalších mladíků podepsala  smlouvy už v červenci, ale Zacha nic neprošvihl. Ještě zůstala dostatečná rezerva...

Proti zvyklostem může údajně získat i bonusy řádově ve statisících dolarů, a to pokud uspěje a bude náležitě sbírat body do statistik.

V týmu Devils mu může být při prvních krůčcích nápomocen i jeho krajan Patrik Eliáš.

Stránky klubu připomínají mimořádný Zachův talent. "Jako čtrnáctiletý hrál v týmu do šestnácti let, jako patnáctiletý už nastupoval v reprezentační osmnáctce," vypočítává se v článku na stránkách Devils.

V šestnácti letech hrál extraligu za Liberec

Brněnský rodák hokejově rostl i pod výrazným vlivem svého otce. Mezi dospělé naskočil v šestnácti letech v Liberci, zahrál si po boku slavného Petra Nedvěda, nastoupil tam do 38 extraligových zápasů základní části s bilancí čtyř branek a stejného počtu asistencí. Tři starty si připsal i v předkole play off s Vítkovicemi.

V minulé sezóně už působil v Ontario Hockey League v týmu Sarnia Sting. Tam v 37 duelech zaznamenal 16 gólů a 18 přihrávek. Do juniorské soutěže by se vrátil, pokud by si nevybojoval místo v kádru Devils. Na farmu nepůjde.

Na vstup do NHL se během léta chystá většinou v Los Angeles na přípravném kempu s dalšími mladými hráči a pod dohledem svého agenta Patrika Štefana.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články