Hlavní obsah

Do Philadelphie jsem šel kvůli Voráčkovi, přiznal přítel Kristýny Plíškové

Philadelphia

Za necelé tři roky si v NHL vyzkouší už čtvrtý klub. Po Washingtonu, Buffalu a NY Islanders podepsal v létě český hokejový brankář Michal Neuvirth jako volný hráč dvouletou smlouvu na 3,25 miliónu amerických dolarů s Philadelphií, kde se tak potká i s krajany Radko Gudasem a Jakubem Voráčkem. A právě nejproduktivnější hráč Letců v minulém ročníku soutěže byl jazýčkem na vahách při Neuvirthově rozhodování o budoucnosti.

Foto: Profimedia.cz

Michal Neuvirth.

Článek
Fotogalerie

„S Jakubem jsme se potkali a o Flyers mi vyprávěl samé dobré věci. Chtěl, abych sem šel, a myslím, že jsem mu svým podpisem udělal radost. Právě on byl tím důvodem, proč jsem sem šel," přiznal v rozhovoru pro csnphilly.com Neuvirth, přítel české tenistky Kristýny Plíškové.

S Voráčkem se spolu potkávali už v mládežnických reprezentačních výběrech, teď si poprvé zahrají i v klubu. „Jakub je jedním z nejlepších hráčů NHL a v tuhle chvíli nejlepší český hokejista. Takže jsem nadšený, že s ním budu v jednom týmu."

„Těžko říct, jestli jsem ho přesvědčil právě já... Řekl jsem mu, že Philadelphia je skvělá adresa, v šatně jsou bezvadní kluci s velkým potenciálem. To je celé," odmítal si Voráček připisovat zásluhy za zlanaření nové posily.

Na masce Rocky Balboa

Neuvirth původně chtěl zamířit do týmu, kde by figuroval jako brankářská jednička. „Jenže po několika přestupech už nikde nebylo místo. Musel jsem tedy změnit způsob uvažování a doufal jsem v nabídku týmu, který by mi nejlíp seděl. A právě to splňuje Philadelphia. Byla jedním z prvních týmů, který se mi ozval, a předložila nejlepší nabídku," vysvětloval sedmadvacetiletý gólman.

U Flyers by měl začít jako dvojka za Stevem Masonem. „Neznáme se osobně, ale samozřejmě o něm už dlouhou dobu vím. Je to výborný brankář a těším se na naši spolupráci," prohlásil Neuvirth. Věří však, že i on dostane příležitost a třeba si nakonec s Masonem počáteční role prohodí.

„Čas na ledě si budu muset zasloužit a na tréninku tvrdě makat. Kdykoliv dostanu šanci nastoupit, musím podat dobrý výkon," zakončuje Neuvirth, který ve Philadelphii ukázal novou masku pro blížící se sezónu. Je na ní Rocky Balboa, filmového postava boxera, kterého si zahrál Sylvester Stallone.

Reklama